Vill du få ditt badrums sanitetsgods och kranar att glänsa? Du kan använda dig även av en enda produkt

av Hilda Maria Morgan

08 September 2022

Vill du få ditt badrums sanitetsgods och kranar att glänsa? Du kan använda dig även av en enda produkt
Advertisement

Att tvätta badrummet och göra det skinande rent är inte alltid en snabb och enkel uppgift, och det kräver en hel del armmuskler oavsett. När du sedan ska ta itu med ett särskilt slitet badrum eller med kalkstensbeläggningar blir arbetet mycket svårare.

Bland de många hemligheter som är kända för att behandla, på ett utmärkt sätt, de olika komponenterna i badrummet, särskilt de i porslin och stål, är de baserade på naturliga ingredienser de mest populära. En i synnerhet är baserad på användningen av en värdefull produkt, som är lätt att hitta och ganska billig, vilket är Marseille-tvål.

Med en enkel tvål eller flingtvål kan du göra ett universalrengöringsmedel som kan användas vid flera tillfällen och för olika material.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vi visar dig nedan de snabba och enkla stegen för att skapa en verkligt mångsidig och extraordinär produkt:

  • Skaffa en Marseille-tvål eller Marseille-tvål i flingor. Du behöver cirka 1/4 i det första fallet och fyra matskedar om du föredrar det andra.
  • Smält tvålen i ett vattenbad, så att den förvandlas till en krämig produkt.
  • Tillsätt den lösta tvålen till ca 1 liter vatten, gärna varmt, och blanda väl tills blandningen är flytande men homogen.
  • Om du vill kan du tillsätta en sked bikarbonat för att öka rengöringskraften och blekkraften.
  • Och om du vill göra det riktigt väldoftande, så att känslan av renlighet blir ännu mer intensiv, tillsätt några droppar eterisk olja. Du kan välja mellan eukalyptus, mynta, citron eller tea tree. Valet är ditt.

Advertisement
Reddit

Reddit

När du väl har ditt Marseille-tvålbaserade flytande allrengöringsmedel kan du välja att använda det på två sätt:

  • Om du häller det, med hjälp av en tratt, i en flaska kan du att använda det, med tanke på rengöring, genom att hälla det direkt på en svamp, gnugga, låta det verka och skölja.
  • Om du å andra sidan vill ha medlet i en spraybehållare, spraya rikligt när du ska använda det, på det område som ska behandlas och gnugga, fortsätt med de vanliga rengörings- och sköljstegen.

Den här sortens magiska produkt kan som nämnts användas till alla keramiska delar, kranar, duschar, golv och till och med för dörrar eller andra träkomponenter.

Om smutsen, i vissa områden, är särskilt envis beror det på att det är en ingrediens som inte är alltför aggressiv och lämplig för ömtåliga ytor. Du kan därför lägga till, var och när det behövs, en mer slipande förening baserad på salt, bikarbonat och vatten eller ännu hellre ättika. Där smutsen är svår att lösa, tillsätt denna pasta, gnugga med en gammal tandborste, låt den verka i några timmar och skölj. Ditt badrum kommer att skina.

Vad tror du? Blir du inspirerad av dessa städtips?

Advertisement