10 otroliga inspirationer för att möblera och dekorera ett badrum i farmhouse-stil

av Hilda Maria Morgan

08 September 2022

10 otroliga inspirationer för att möblera och dekorera ett badrum i farmhouse-stil
Advertisement

Farmhouse-stilen, inspirerad av de stora nordamerikanska gårdarna, är det där typiska sättet att inreda och dekorera huset med rustika inslag och detaljer i trä och metall. Det kännetecknas i själva verket av det medvetet ovårdade utseendet hos obehandlade träkomponenter, möbler, tillbehör och återvunna material, såsom lastpallar, metallhinkar eller gamla stegar.

Allt som kan ge ett rustikt och naturligt utseende till sammanhanget kan vara en del av denna stil. Bland de många rummen som går att inreda, i farmhouse-stil, är badrummet det som lämpar sig mest eftersom man kan blanda flera olika element inuti.

Här är en rad fantastiska idéer att hämta inspiration från, om du vill ägna dig åt att revolutionera ditt badrum.

Advertisement

Vitt kombinerat med trä är helt klart ett måste i detta sätt att inreda. När vitt är den övervägande färgen och bakgrunden till detaljerna i trä och galvaniserat järn blir resultatet en mycket ljus och naturlig miljö.

Advertisement

Under handfatet kan du till exempel i vissa fall använda en gammal trämöbel, kanske med tillägg av hyll-plan i marmor. Och för en ännu mer rustik touch passar alltid den klassiska träbalken.

Vägg och golv i trä och vita och turkosa detaljer passar för en stil som alltid är rustik och naturlig men lite mer färgglad. En inte obetydlig detalj är soptunnan i metall under handfatet som direkt refererar till gårdsmiljön.

En annan stor klassiker hos dessa farmhouse är majolika-plattorna som i badrummets fall såklart kan användas både till golvet och till väggarna.

Och ett stort avlångt stycke obehandlat trä, tydligt återvunnet, som omedelbart refererar till bondgårdsmöbler, är idealiskt för ett stort badrum. Det är perfekt för att till exempel tillgodose behovet av två handfat.

Advertisement

En stock med utskurna utrymmen för toalettpapper kan förstås vara väldigt speciell att ha i ditt rustika badrum.

Det fina med farmhouse-stilen är alltså att allt kan bli något annat. När det gäller badrummet på bilden har några trälådor blivit väldigt speciella hyllor.

Advertisement

För ett rustikt men väldigt chict badkar har vi här en träplanka som vilar på kanterna och en fin stubbe vid foten av badkaret, där du kan förvara allt du behöver för ett superavkopplande bad.

Den gamla trästegen som återanvänds som handdukshållare är en annan stor klassiker som inte kan saknas i ett Farmhouse-badrum.

Advertisement

Och slutligen kan man aldrig få för många enkla hyllor i obehandlat trä i en miljö som den vi beskriver.

Skulle du inreda ditt badrum i farmhouse-stil?

Advertisement