Den supereffektiva metoden för att tvätta skor i konstläder i tvättmaskinen

av Hilda Maria Morgan

05 September 2022

Den supereffektiva metoden för att tvätta skor i konstläder i tvättmaskinen
Advertisement

Att tvätta skor i konstläder, speciellt klassiska vita sneakers, är inte alltid en barnlek med garanterat resultat. Vanligtvis är det snabbaste sättet att få dem tillbaka till sin ursprungliga renhet att lägga dem i tvättmaskinen.

Att tvätta skor i tvättmaskinen har dock sina för- och nackdelar och kräver tusen försiktighetsåtgärder för att förhindra att de skadas eller inte blir tillräckligt rena. Bland de mest använda metoderna har en dykt upp på TikTok som verkar vara riktigt effektiv, säker och enkel.

via @lacasadimattia/TikTok

Advertisement
@lacasadimattia/TikTok

@lacasadimattia/TikTok

Låt oss prata om metoden som illustreras i en video av @lacasadimattia, en digital skapare ganska välkänd också på TikTok, som erbjuder innehåll relaterat till gör-det-själv och hushållsstädning. Den speciella tekniken i fråga går ut på att man använder handdukar för att lägga in skorna i tvättmaskinen.

Tydligen skulle handdukarna hindra skorna från att slå i tvätt-trumman, och alltså fungera som en stötdämpare och öka rengöringskraften. Hur som helst kan metoden sammanfattas i några enkla steg:

  • Förbehandla skorna genom att spraya dem med valfritt avfettningsmedel eller fläckborttagningsmedel för vita plagg genom att sätta in i var och en av skorna ett halvt lock med milt blekmedel.
  • Låt det verka i tio minuter.
  • Lägg skorna i tvättmaskinen tillsammans med två, helst, vita handdukar – om de är färgade, i alla fall inte den typ som tappar färg eller ludd.
  • Tillsätt tvättmedlet och sätt på en cykel för ömtåliga kläder på 40°.

Resultatet är verkligen ett under. Om du vill se proceduren, steg för steg, råder vi dig att titta på videon i fråga eller ta en rundtur direkt bland det mycket användbara innehållet som föreslås av @lacasadimattia, genom att titta på hans profil.

Det är såklart inte en metod som vi råder dig att använda särskilt ofta eftersom det är välkänt att om du ofta stoppar in skor i tvättmaskinen kan det i längden göra att det lossnar delar eller att vissa komponenter tar skada. Det är önskvärt att använda engångstekniken, för djuprengöring, och varva den med mer naturliga och mindre aggressiva metoder.

Bland de mest rekommenderade är de som involverar användning av produkter inom räckhåll för alla, som Marseille-tvål blandat med bikarbonat, tandkräm och citronsaft utspätt med vatten. Försök att kraftigt skrubba skornas yta med en av dessa ingredienser med en borste, låt verka och skölj för hand. Dessa är mycket effektiva och utmärkta lösningar att alternera med tvättmaskinstvätten.

Hade du redan provat någon av dessa tekniker?

Advertisement