Är det tröttsamt att rengöra köksskåpen? Prova den snurrande moppen

av Hilda Maria Morgan

10 September 2022

Är det tröttsamt att rengöra köksskåpen? Prova den snurrande moppen
Advertisement

Rengöring av köksskåpen är en fråga som vi inte kan befria oss från för länge, om vi inte vill öppna möbeldörrarna och finna dem täckta med en klibbig hinna, som smutsar ner fingrarna. Bara genom att laga mat med god regelbundenhet och alla ångor och stänk av olja och såser blir det smutsigt nästan överallt i ett kök. Även om man håller köksfläkten ren och sätter på den varje gång man lagar mat så går det inte att helt eliminera smutsen som lägger sig på möblerna i rummet.

Då och då är det därför nödvändigt att utrusta sig med stolar, ännu hellre specialstegar, handskar, baljor, sprayer och trasor för att rengöra och torka de ytor som, eftersom de är överst, inte är så bekväma att tvätta. Det finns dock en metod som är populär på nätet, som kan vara användbar för dem som vill utföra detta problem enkelt och snabbt: använd moppen, speciellt den roterande.

via @momthatlovestoclean/TikTok

Advertisement
@momthatlovestoclean/TikTok

@momthatlovestoclean/TikTok

Det är ett av de mest populära rengöringsverktygen på TikTok och på sociala nätverk i allmänhet, var vi än pratar om hushållssysslor. Sektorns märken producerar några modeller över hela världen, med den speciella hinken som klämmer ihop den runda moppen.

Den långa staven på en mopp på samma sätt som den gör att vi inte behöver böja oss över golvet för att tvätta det, kan vara användbar för att tvätta ytorna högt upp. Inklusive köksskåpen, och varför inte, även badrumsväggarna och skåpen som är monterade på dem.

Vi ser det också i en video av TikTokern @momthatlovestoclean: hon fyller hinken med tvål (i det här fallet lite flytande diskmedel, en sked tvättmedel i pulverform och lite men hett vatten) och lägger sedan i moppen och aktiverar centrifugen med pedalen och sedan, istället för att tvätta på marken, passerar den bekvämt över de vertikala ytorna.

Kvinnan förklarar att den här metoden avfettar väldigt bra, tar bort fingeravtryck och får inte tvålen att rinna: det viktiga är att krama ur moppen väldigt väl innan du använder den. I kommentarerna läser vi entusiastiska åsikter från andra användare: "Jag köpte på riktigt moppen och tvättmedlet igår och städade mina väggskåp ikväll. Det sparade mig så mycket tid och fungerade utmärkt. Det räddade min rygg- och knävärk."

Faktum är att det är bekvämligheten med en sådan lösning som gör det till ett måste-testa trick, särskilt för dem som inte lätt klättrar på pallar, stolar eller stegar för att nå svåråtkomna platser. Om möblerna är mestadels släta, utan för många inlägg och springor, kan det bli det bästa sättet för att rengöra dem regelbundet.

Visst är det en metod som kräver en grundlig rengöring av moppen: bättre att ha fler reservrullar, och alltid tvätta dem noggrant i tvättmaskinen innan de används för olika ytor. En av bekvämligheterna med dessa modeller ligger i det faktum att rullarna lätt tvättas.

Har du redan testat att tvätta möblerna så här?

Advertisement