Att känna sig fantastisk i alla åldrar: 10 modeidéer för en felfri stil efter 50

av Hilda Maria Morgan

09 September 2022

Att känna sig fantastisk i alla åldrar: 10 modeidéer för en felfri stil efter 50
Advertisement

Stil är en unik och personlig egenskap för var och en av oss, det är något som uttrycker vår karaktär, vår personlighet, våra passioner. Just därför förändras vår stil kontinuerligt, även om vissa grundläggande element alltid kommer att följa oss, trots modet.

Det finns åldrar som markerar en slags vattendelare i vårt liv och när vi når dem kräver önskan om en förändring att vi tömmer våra garderober, kastar allt och börjar om från början. Men hur? Om du nyligen har fyllt 50 och är fast besluten att ge en ny bild av dig själv, eller om du har haft samma stil i några år men först nu känner ett behov av förnyelse, kommer här 13 stiltips som kommer att få dig att känna dig helt unik.

Advertisement

1. Palazzo byxor

Perfekt för den som inte vill ge upp komforten, de är otroligt mångsidiga och passar alla årstider. De kan bäras med en elegant skjorta, polotröja eller oversize-tröja, beroende på tillfälle.

Advertisement

2. Midiklänning

Klänningar är höjden av femininitet och är idealiska för dem som vill ha en lätt chic stil. En midiklänning med mjuka linjer som lämnar benen obetäckta är perfekt för att alltid känna sig fantastisk.

3. Cigarettbyxor och kavaj

För en praktisk men stilig look, använd cigarettbyxor och en kavaj.

4. Maxitröja

En outfit för att känna sig bekväm med stil. Den kan bäras med jeans eller svarta cigarettbyxor beroende på om du vill känna dig avslappnad eller mer elegant.

5. Jeans och kavaj

För att vara bekväm men med klass, bär en kavaj över jeansen.

Advertisement

6. Kofta

Ett annat mycket mångsidigt plagg, lämpligt för en mer avslappnad look men också för en mer sofistikerad stil.

7. Lång kappa

Ett måste i varje kvinnas garderob.

Advertisement

8. Kostym

För en perfekt look även på kontoret, välj en tidlös kostym. Det finns många val: svart för de mest klassiska, varma bruna nyanser för att ge djup åt utseendet, pastellfärger för de mest vågade.

9. Jumpsuit

Den monokromatiska byxdressen är idealisk för en elegant men ändå bekväm look. Ett måste i garderoben för varje kvinna med självrespekt.

Advertisement

10. Mannisk look

Den "manniska" looken är resultatet av användningen av typiskt maskulina kläder: en dubbelknäppt jacka, en blå eller vit skjorta med ett oklanderligt och kvalitetssnitt är mycket lämpliga för de som är femtio, vilket ger dem den speciella charmen.

Advertisement