Gör ditt liv enklare genom att utnyttja 9 intressanta och användbara knep

av Hilda Maria Morgan

03 September 2022

Gör ditt liv enklare genom att utnyttja 9 intressanta och användbara knep
Advertisement

Det finns kuriosa som vi inte alla är medvetna om och sätt att göra vissa saker på, som kan revolutionera vardagen för oss. Dessa är hjälpmedel som, när de väl upptäckts, också förefaller oss ganska förnuftiga och logiska men som vi utan rätt stimulans aldrig skulle ha upptäckt själva.

Det finns miljontals av dessa godsaker. Då och då upptäcker vi någon av en slump, eller så lär någon oss något, och att känna till dem kan göra oss mållösa. Oavsett om det är praktiska knep eller okänd och värdefull information för vardagen, blir det en tillgång att upptäcka dem. Det är därför vi tänkte ge dig några bra exempel här nedan.

Advertisement

Det är inte alla som kommer ihåg det, men att lägga riskorn i saltkaret kan förhindra att fukt angriper saltet, så att det blir svårt att ta av för att det stelnar och skapar klumpar ihop sig till små kulor.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Besvären med att sova med igentäppta näsborrar kan lindras genom att undvika att sova på magen och byta sida näsborren på motsvarande sida du vilar på blockeras. Det är en mycket användbar lösning, särskilt att introducera till barn som ofta lider av detta problem.

information

TODAY/YouTube

TODAY/YouTube

Visste du att jeans kan mätas utan att man behöver prova dem? För bara midjan på byxorna runt halsen och se om de två ändarna möts. Om de möts betyder det att byxorna är i din storlek. Om de däremot inte kommer åt varandra betyder det att jeansen är tajta.

För att inte slänga ägg som håller på att gå ut, koka dem utan att skala dem då, så kan du behålla dem i minst en vecka till.

Advertisement

Ett litet hål i ett myggnät kan enkelt repareras och förhindras från att spridas genom att applicera enkelt nagellack efter att kanterna har sammanförts.

Nagellack kan också användas för att reparera små hål och minimala bristningar i strumpor och strumpbyxor, vilket förhindrar att de sprids så att det inte finns någon lösning att hittas. Ett användbart alternativ till nagellack, i det här fallet, är hårspray.

Advertisement

Pasta, om den lämnas i öppna förpackningar, kan få insekter att föröka sig. En ganska logisk men inte alltid intuitiv lösning kan vara att förvara den i de noggrant tillslutna chipsrören.

Och, var du medveten om det faktum att genom att lägga en liten bit bröd tillsammans med kexen i deras behållare kan du förlänga deras mjukhet och krispighet? Prova så ska du se att det är sant!

Vilka av dessa knep och kuriosa kände du redan sedan tidigare till?

Advertisement