9 geniala knep för att lösa små vardagsproblem

av Hilda Maria Morgan

31 Augusti 2022

9 geniala knep för att lösa små vardagsproblem
Advertisement

Ofta uppstår vardagssituationer och små vardagsproblem som vi skulle vilja ha praktiska lösningar för vilka skulle förenkla vårt liv men vilka vi, hur intuitiva de än är, inte kommer på i stundens hetta. Och för dessa situationer finns dessa smarta, enkla men mycket användbara knep, som vi ibland upptäcker, nästan av en slump, eller som visas för oss, vilka potentiellt skulle kunna vända vår dag helt.

Det är briljanta idéer för vardagsbruk som kan göra att vi sparar tid, utrymme och arbete eller låter oss använda vissa föremål istället för andra. För att bättre förstå vad vi pratar om, ta en titt på de otroliga exemplen som samlats nedan!

Advertisement

Att använda ugnsgallret för att ge den typiska vikta formen till tortillorna är en speciell men mycket användbar idé, speciellt om du har gäster som du vill förvåna och ett kök som inte är alltför välutrustat.

Advertisement

Ska du duka bordet till en fest eller annan tillställning och saknar du några upphöjda fat? Oroa dig inte, sätt bara ihop vanliga tallrikar med vanliga glas, gärna vinglas, för att skapa magnifika sådana.

För att förhindra att insekter förstör dina drinkar och stör en aperitif utomhus, är det bara att borra hål i muffinsformar i papp, som har mer eller mindre samma diameter som dina glas. Sätt i sugröret och täck drinkarna med dessa tursamma lock. De kommer att bli både väldigt originella och skyddade.

Den vanliga muffinsformen kan även användas som bas till isglass och pinnglass, för att undvika att bli kletig om fingrarna. Speciellt för barn är det en riktigt bra lösning.

Och hur många gånger har du inte varit osäker på vilket av de många uttagen på en grenuttag som motsvarar en viss apparat. Har du någonsin funderat över att märka dem?

Advertisement

För att känna igen de ofta alltför lika nycklarna i en nyckelknippa prova att måla dem med färgglada nagellack (det är ett bra sätt att använda gamla!). Du kommer att känna igen dem direkt och du kommer att ha en riktigt chic uppsättning nycklar.

För att hålla ihop örhängena, speciellt när du reser, kan du använda knappar att sticka in dem i.

Advertisement

Och om toalettpappershållaren går sönder kan vilket föremål som helst med rätt form ta dess plats. En långhalsad leksaksdinosaurie kan till exempel vara ett värdigt och mycket originellt substitut.

Slutligen, vad ska kan göra när tvättsvampen inte kommer in i vissa springor som ska rengöras? Skär den bara i motsvarighet till de utskjutande delarna och montera den för att få den att sitta perfekt och rengöra varje springa.

Tycker du att dessa idéer verkar användbara? Vilken av dem skulle du omedelbart omsätta i praktiken?

Advertisement