Upptäck ett snabbt och enkelt sätt att stoppa in täcket i påslakanet

av Hilda Maria Morgan

25 Oktober 2022

Upptäck ett snabbt och enkelt sätt att stoppa in täcket i påslakanet
Advertisement

När det börjar bli kallare om nätterna är det dags att använda varmare täcken till sängen, men istället för att fylla på med lager av olika tyger föredrar nästan alla nu set med påslakan, eller den typen av lakan med så kallad "sovsäck". Det är lakan gjorda på ett sådant sätt att de kan fyllas med täckena, som vadderar dem inuti, och ser till att färgerna på linnet alltid syns tydligt, istället för att täckas av mer eller mindre tjocka filtar.

Alla som använder dessa dräkter för sovrummet vet att varje gång man ska få in täcket inuti påslakanet måste man göra många besvärliga manövrar, genom att sticka in hela armarna med hela täcket för att kunna få det att sitta som det ska. För det är väldigt obehagligt att sova med ett täcke som hamnat snett! Det finns dock tekniker för att göra uppgiften enklare, och en är också den som illustreras av städproffset @estela_tipsTikTok.

via @estela_tips/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @estela_tips/TikTok

Video tutorial via @estela_tips/TikTok

Det är inte många steg att följa, och när man väl har förstått hur det fungerar är det en effektiv manöver.

  1. Lägg påslakanet ut och in på sängen, med de två flikarna öppna vid sängfoten (insidan kommer att vara vänd utåt).
  2. Lägg täcket på det.
  3. Ta överkanten av lakanet från sängens fotända och vik det över täcket, väl utlagt.
  4. Vid det här laget börjar du rulla ihop täcket (tillsammans med lakanet precis hopvikt), fortsätt från fotändan till sänghuvudet.
  5. När du kommit till slutet är det bara att stoppa in armen innanför lakanet och nypa ihop påslakanets övre vänstra hörn (inifrån) och hörnet på täcket, och dra ut det.
  6. Gör samma sak med andra sidan också.
  7. Ta nu de två hörnen du precis drog ut tillsammans och även mitten av täcket som kom ut och slå ihop det hela så att påslakanet sträcks ut med täcket inuti.
  8. Nu är det bara att ordna det fyllda påslakanet i den riktning du föredrar!

Det kan verka mer komplicerat att förklara det än att göra det, men titta bara på videon med TikTok-handledningen så ser du att det inte är svårt alls.

Om du fortfarande inte har hittat metoden som tillfredsställer dig för att bädda sängen med påslakan så kan detta vara något för dig!

Advertisement