Gnugga geniknölarna med dessa 13 briljanta inredningsidéer för att skapa utrymme i ditt hem

av Hilda Maria Morgan

01 September 2022

Gnugga geniknölarna med dessa 13 briljanta inredningsidéer för att skapa utrymme i ditt hem
Advertisement

Hur stort ett hem än är verkar det förr eller senare som om utrymmet ändå aldrig räcker till. Och om det till att börja med är ett hus med små proportioner, måste du omedelbart skärpa dig för att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet och på så sätt skapa ordning och komfort.

Ett välorganiserat hem är faktiskt mer beboeligt, utan onödiga föremål som tvingar till komplicerade manövrar för att ta sig från ett område till ett annat i samma rum. Här är några inredningsidéer som alltid är användbara i denna mening.

Advertisement

Det är trevligt att tänka sig ljuskronor som går ända ner från taket till bänkskivan. Men ibland finns det väggskåp ovanför arbetsbänken, speciellt om köket inte är enormt. Bättre då att installera spotlights direkt under själva väggenheterna.

Advertisement

I köket, i garderoberna, i skafferiet... Lite överallt är djupa utdragbara lådor en stor bekvämlighet för att få tag i vilket föremål som helst utan ansträngning. De kan också byggas med DIY!

I badrums- eller köksmöblerna kan du sedan sätta in tunnare utdragbara fack, som blir mycket praktiska vertikala hyllor. I badrummet är det praktiskt att till exempel ha dem nära spegeln.

I köket kan de istället inneha kvast och andra rengöringsredskap.

Ett annat alternativ är tillägg i slutet av en rad möbler, där det fortfarande finns plats före en tröskel eller ett fönster. Det skulle kunna handla om enkla och grunda hyllor...

Advertisement

Eller smala skåp som matchar resten av möblemanget.

På vinden är det bästa sättet att utnyttja utrymmet i nedre hörnet att bygga in det med skräddarsydda skåp.

Advertisement

Och även i detta fall är de utdragbara lådorna mycket bekväma.

När det finns en nisch är det väldigt bekvämt att fylla den med hyllor, även vid ingången. Och om det däremot finns en tom vägg kvar efter en serie möbler kan du fylla den genom att skapa nischen med gipsskivor så kommer allt att verka skräddarsytt.

Advertisement

De tunna men bekväma hyllorna inuti väggen kommer väl till pass överallt där det finns en fri vägg, även ovanför badkaret i badrummet.

När du ska möblera med tunna konsoler, i vilken miljö som helst, kan det vara trevligt att göra det med hjälp av "halverade" möbler.

Advertisement

De holländska dörrarna: de är delade på mitten, där det istället för en enda dörr finns två som kan förbli stängda eller öppna tillsammans eller oberoende av varandra. De är bekväma, till exempel i barnkammaren, eftersom de låter dig övervaka dem även utan att behöva gå in. Eller för att skapa en liten barriär i rum som du inte vill att din hund ska ta sig in i.

Det finns så många användbara idéer, tycker du inte?

Advertisement