Har du glömt näsduken i dina nytvättade byxor? Det finns ett sätt att återhämta sig från situationen

av Hilda Maria Morgan

01 September 2022

Har du glömt näsduken i dina nytvättade byxor? Det finns ett sätt att återhämta sig från situationen
Advertisement

En olycka i hemmet som drabbar alla minst en gång i livet: att du glömmer, innan du startar tvättmaskinen, att tömma fickorna på ett par byxor där en näsduk eller något papper råkade finnas kvar. Resultatet, känner vi alla till, är att hela tvätten, särskilt fickan på byxorna, täcks med en slöja av vita pappersfibrer som i princip gör hela tvätten ogjord.

Detta hände också en gång en städare som då delade med sig av sin erfarenhet på TikTok, på @estela_tips. Kvinnan kavlade upp ärmarna och passade på att utnyttja händelsen i ett socialt experiment: att testa ett trick som ofta rekommenderas på nätet för att råda bot på denna obehagliga oväntade händelse i hushållsarbetet. Läs vidare för att ta reda på mer.

via @estela_tips/TikTok

Advertisement
@estela_tips/TikTok

@estela_tips/TikTok

Detta är ett riktigt enkelt botemedel, som också verkar vara ganska effektivt! Du behöver bara ha:

Ett gummiband

En rengöringssvamp. I videon ser vi en tun och lite slipande sådan, men du kan också prova med en av dem som används för att diska tallrikar.

Hur man går tillväga:

  1. Ta den förstörda fickan och ta för hand bort det mesta av papperet som fortfarande sitter fast inuti;
  2. Dra ut fickan ut och in och snurra om den med gummisnodden vid basen;
  3. Lägg tillbaka plagget i tvättmaskinen;
  4. Lägg in tvättsvampen;
  5. Starta den kortaste tvättcykeln.

I slutet av tvätten bör du ha fått ett plagg som är helt rengjort från pappersfibrer, om inte helt åtminstone nästan helt.

Klicka här för att se processen och här för att se resultatet.

Har du någonsin provat detta knep för att lösa det irriterande problemet med den trasiga pappersnäsduken under tvätt i tvättmaskinen? Detta sätt bör också fungera för alla andra klädesplagg som har fallit offer för samma gömda näsduk. Faktum är att om situationen generellt löses med nästa tvätt, så borde tillägget av en svamp, så som man gör för att fånga in så mycket djurhår eller hår som finns på plaggen som möjligt ska tvättas, verkligen hjälpa mycket!

Vilket är ditt favoritsätt att åtgärda denna vanliga tvättolycka på?

Advertisement