6 minuter om dagen för att skulptera låren: träningen som föreslås på TikTok

av Hilda Maria Morgan

31 Augusti 2022

6 minuter om dagen för att skulptera låren: träningen som föreslås på TikTok
Advertisement

Vi vet alla att det finns fysiska aktiviteter som involverar hela kroppen och kan hålla de olika muskelgrupperna i form, men det är också sant att om du vill ingripa särskilt på en specifik kroppsdel så måste du använda dig av specifika övningar.

Till exempel, för att tona och skulptera låren, bör du utföra övningar som sätter lårmuskeln och alla omgivande muskler under stress. Lyckligtvis behöver dessa övningar inte nödvändigtvis vara extremt krävande och jobbiga och de behöver inte heller ta så mycket tid. Faktum är att från TikTok kommer ett träningspass som syftar till att skulptera låren med en följd av fyra enkla övningar som bara tar 6 minuters dedikerad aktivitet per dag.

via @blogilates/TikTok

Advertisement
@blogilates/TikTok

@blogilates/TikTok

Det är Cassey Ho, som driver den populära fitnesskanalen @blogilates på TikTok, som illustrerar rörelserna. Attraktionen för den typ av övningar som föreslås av kvinnan ligger i det faktum att de, förutom att vara enkla och snabba, inte ens kräver användningen av specialutrustning, så de kan göras bekvämt även hemma. Vi vet alla att rätt mängd vilja översätts till total flexibilitet: om 6 minuters daglig aktivitet verkligen räcker kan det här träningspasset tryckas in när som på dagen.

Kvinnan rör sig på en matta, vilket är det enda som du behöver ha hemma för att träna gymnastik utan att riskera att halka på golvet och skada dig. I övrigt behöver du bara din kropp och bekväma kläder för att komma igång.

Övningarna att prova är:

  1. Prisoner Stair Climbing: bokstavligen "fången som klättrar upp för trappan", eftersom det är en rörelse som faktiskt imiterar hur man får upp längs en trappa, men med händerna bakom huvudet. Du börjar på knäna med händerna sammanflätade bakom nacken, sedan lyfter du ena benet och sätter foten på marken och gör det samma med det andra, du drar dig upp som om du ville gå uppåt. Och så fortsätter du så här, att böja knäna och gå upp igen, under en minut.
  2. Sidoutfall: en klassisk övning. Du börjar genom att stå med händerna i en böneställning framför bröstet och stegar ut med ena benet åt sidan och böjer motsvarande knä medan det andra benet sträcks ut. Väl tillbaka i ursprungspositionen går du tillbaka till att sjunka på samma sida. Återigen, en minut på varje sida.
  3. Framåtutfall: i denna övning står kvinnan med ett knä böjt i 90 ° och det andra benet sträckt bakåt, bålen rak, händerna på höfterna. Med blicken framåt böjer hon sitt sträckta ben bakåt så att knäet nuddar mot marken och rätar sedan ut det. 1 minut för varje sida.
  4. Leaning Camel: den sista minuten av serien kommer till en början att få dig att sitta på knä på mattan, med skinkorna vilande på hälarna. Från denna position reser du dig för att ställa dig på knä, alltid med armarna raka framför dig.

Det verkar mer komplicerat än det är, men genom att titta på videon kommer du att inse att det är enkla övningar, vad gäller rörelserna, men som kan bränna kalorier och sätta olika muskler i rörelse. Det kommer att bli 6 intensiva minuter, men det räcker också med att minska hastigheten eller varaktigheten av varje övning, särskilt i början, för att hitta din egen rytm och utan att bli avskräckt, och med lite konsistens kommer du att automatiskt förbättra dig.

Advertisement