8 vardagliga saker du bör undvika eller göra annorlunda

av Hilda Maria Morgan

04 September 2022

8 vardagliga saker du bör undvika eller göra annorlunda
Advertisement

Det finns saker som vi gör dagligen och som vi är vana vid att göra på ett visst sätt men som vi förmodligen borde se över, av praktiska skäl och i vissa fall även av hälsoskäl. Även om det kan tyckas konstigt för någon att ändra sina vanor, efter att ha gjort dem på ett visst sett under hela sitt liv, kan det vara bra att göra det.

Det är en klok attityd som gynnar vårt dagliga liv och som i vissa fall kan göra att vi undviker problem både för oss själva och omgivningen. Så varför inte försöka korrigera oss där vi gått fel? Här är några exempel på vardagliga praktiska misstag som vi dagligen gör omedvetet.

Advertisement

Alla vet inte hur man tvättar händerna ordentligt genom att anta några försiktighetsåtgärder som kan göra skillnad. De ska skrubbas, med rätt tvål eller tvättmedel, genom att gnugga händerna i minst 40-60 sekunder. Och det skulle vara bättre att, när operationen är klar, stänga av kranen med handleden snarare än med händerna. De flesta av oss respekterar inte dessa grundläggande regler.

Advertisement

När man öppnar en vattenmelon brukar man dela den på mitten. Istället, för att till fullo njuta av fruktens egenskaper och organoleptiska egenskaper, är det lämpligt att först ta bort det yttre skalet, genom att vara noga med att inte ta bort en del av fruktköttet med det och sedan skära melonen som du föredrar.

Pixabay

Pixabay

Alla känner inte till att för att inte skapa problem för kroppen bör man undvika att dricka stående och snabbt. Det bästa sättet att få din kropp att dra nytta av vattnet är att sitta ner och smutta eller dricka långsamt.

mamab539/Reddit

mamab539/Reddit

Det är vanligt att prova rätt nyans av foundation på handlederna. Det är inte en korrekt vana eftersom insidan av armarna, som inte utsätts för solen, alltid kommer att ha en ljusare färg och i alla fall annorlunda än ansiktet. Idealet, om du inte kan göra det direkt i ansiktet, är att prova foundation på bröstet eller halsen.

7ejk/Reddit

7ejk/Reddit

Take-away-behållare, särskilt de som innehåller orientalisk mat, är gjorda speciellt för att äta i dem. Många är idag till och med biologiskt nedbrytbara och komposterbara, och därför helt miljövänliga. Och några av dem är speciellt strukturerade för att vara öppnas och bli en tallrik. Man behöver alltså inte föra över maten till andra tallrikar för att äta den.

Advertisement

Tops missbrukas av de flesta av oss. Enligt läkare och experter är det ingen mening att använda dem för att ta bort öronvax inuti örat och det kan faktiskt till och med vara skadligt för örats hälsa.

Skärbrädor i trä är ett typiskt föremål som finns i många kök. Det är ett verktyg som omedelbart påminner om tradition, god mat och glädjen att äta tillsammans. Men att använda dem för att skära vissa typer av mat kan vara kontraproduktivt för hälsan, eftersom trä är ett material som absorberar mycket och inte tillåter att helt eliminera bakterier när det väl tvättats. I köket är det att föredra att använda skärbrädor av plast eller andra lätt steriliserbara material, speciellt för att tillaga kött och fisk.

Advertisement

Och visste du att det är bättre att inte förvara choklad i kylen, även när det är väldigt varmt? Ja, om du vill njuta av den i all sin godhet och vara säker på att ingen av dess egenskaper äventyras, är det bättre att lämna den utanför kylen, på en sval och torr plats.

Har du redan identifierat, bland dessa, några misstag som du ofta begår utan att du visste om det?

Advertisement