Ett bra botemedel för att utan ansträngning rengöra golven

av Hilda Maria Morgan

29 Augusti 2022

Ett bra botemedel för att utan ansträngning rengöra golven
Advertisement

Att tvätta golven är en av de vanligaste och mest nödvändiga operationerna bland hushållssysslorna. Golvet behöver alltid tvättas och desinficeras. Ibland gör dock vanliga tvättmedel inte det blankt nog, eller gör att det blir matt efter ett tag, med tillägg av fula fläckar som gör att det ser smutsigt ut även när det precis har tvättats. Det finns också alternativa rengöringsmedel av överlägsen kvalitet och effektivitet som dock kan vara mycket dyra.

Här föreslår vi istället ett billigare men avgörande alternativ att omsätta i praktiken. Använd bara två produkter som de flesta av oss praktiskt taget alltid redan har hemma: ättika och sköljmedel.

Advertisement
Creativo

Creativo

Genom att utnyttja ättikans avfettande egenskaper och polerande egenskaper hos en oväntad ingrediens såsom tvättmedel, är det möjligt att få ett perfekt rent och glänsande golv. Stegen att utföra är få och enkla:

  • Fyll en mopphink (använd gärna en mikrofibermopp) med hett vatten.
  • Häll i en mugg ättika och en skopa sköljmedel i den, se till att den är ganska neutral och inte har en alltför stark och genomträngande doft.
  • Doppa moppen, var noga med att krama ur den ordentligt och börja föra den jämnt över golvet. Börja längst bak i rummet och rör dig framåt och följ alltid en enda riktning för att undvika att skapa fläckar.
  • Låt det torka, om du har möjlighet, i någon timma

Advertisement
retrodesign1/Reddit

retrodesign1/Reddit

Det finns några ytterligare överväganden att lägga till:

  • Det medel som beskrivs här är främst ett knep för att göra golvet blankt och bör användas när golvet inte är överdrivet smutsigt utan bara ska putsas. För att desinficera och ta bort fläckar används vanligtvis traditionella produkter eller, för den som vill ha något mer ekologiskt, alkohol utspädd i vatten.
  • Detta är inte ett knep som kan anpassas till alla typer av golv utan i synnerhet till kaklade golv och liknande. För till exempel träparkett finns speciella poleringsprodukter eller så kan man ingripa, någon gång ibland, med vegetabiliska oljor (som olivolja).
  • Vi har beskrivit denna procedur eftersom den är snabb och kvick, men det är också möjligt att utföra operationen i två efterföljande steg, först torka golvet med vatten och ättika och sedan med vatten och sköljmedel. Resultatet blir lika tillfredsställande.
  • Prova alltid först de medel som föreslås i artiklar som denna i ett hörn av golvet för att säkerställa att materialet reagerar bra på en den behandlingen.

Vad tror du? Kommer du att prova dett

Advertisement