Illaluktande soffor och fåtöljer? Ett användbart knep från TikTok för att deodorisera möbelklädseln

av Hilda Maria Morgan

23 Augusti 2022

Illaluktande soffor och fåtöljer? Ett användbart knep från TikTok för att deodorisera möbelklädseln
Advertisement

När klädseln på soffor och fåtöljer blir smutsig måste man vara noggrann nog för att få bort spår av smuts, men ibland räcker det inte för att eliminera den dåliga lukten som dynor, ryggstöd eller armstöd blir gros in av med tiden.

De kan bero på svett, det faktum att det finns husdjur i huset, rök eller till och med luftfuktigheten i miljön och flera andra faktorer. När de synliga fläckarna har tagits bort, om det inte finns något annat att tvätta och de dåliga lukterna ändå kvarstår, vad ska man då göra? Speciellt när det kommer till soffor (eller fåtöljer) som man inte kan ta av klädseln på blir det lite knepigt att lösa problemet, om inte professionella lösningar används. Men det finns också några DIY-trick som kan göra skillnad, som ett som delas på TikTok. Läs vidare för att ta reda på vilket det är.

via https://www.tiktok.com/@cleant...

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

En städexpert som arbetar med att renovera klädseln på många möbler och även med att ta hand om många andra typer av rengöringar i hemmet, och som har gjort sin erfarenhet till motorn för ett framgångsrikt konto på TikTok, avslöjar ett knep som alltid fungerar väldigt bra för honom.

Killen heter Brandon och i en video på hans profil förklarar han några av de mest populära hemstädknepen, inklusive ett för att få illaluktande soffkuddar att dofta fräscht. Här är de mycket enkla stegen att följa:

  1. Spraya vit vinäger (alkohol, vin eller äpple) på kudden.
  2. Stäng in kudden i en stor påse, tex soppåse (bäst är de för vakuumpackning, men det är inte strikt nödvändigt).
  3. Skapa ett vakuum med hjälp av dammsugaren.
  4. Vänta 46 timmar.
  5. Ta ut kudden och låt den lufttorka helt.

Det är väldigt enkelt och inte alls ansträngande. Dessutom, som videoskaparen rekommenderar, kan du ersätta den vita vinägern med din favorittygdeodorant. Så du kan också prova gör-det-själv-alternativen baserade på alkohol och eteriska oljor, eller alkohol (ren, helst livsmedelsgodkänd, eller till och med en smaklös vodka), vatten och lite av ditt favorittvättmedel (mycket utspätt).

Om det traditionella knepet med bikarbonat utstrött på ytan som sedan dammsugs upp efter flera timmar inte är något för dig, då kanske du kan prova detta!

Advertisement