Kreativa krukor med återvinnning av lastpallar: 5 överraskande idéer

av Hilda Maria Morgan

02 September 2022

Kreativa krukor med återvinnning av lastpallar: 5 överraskande idéer
Advertisement

Älskar du blommor men de klassiska krukorna av lera eller plast tråkar ut dig? Varför inte prova att göra DIY-krukor? Du kan skapa dem helt efter din egen smak och genom att använda träet som erhålls från lastpallar får du ett mycket brett spektrum i ditt skapande.

Lätta att hitta, billiga och mycket mångsidiga, lastpallen lämpar sig faktiskt mycket väl för att skapa flera olika föremål. De kan lämnas obehandlade eller målas efter behag, de kan användas som de är eller modifieras genom att man monterar träplankorna för att skapa de mest olika strukturer, lastplattformar är utmärkta råmaterial för att skapa kreativa och originella krukor, vilket ger miljön en rustik och lantlig karaktär, både inomhus och utomhus. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

1. Hög kruka för ingångar eller bårder

Genom att montera brädorna vertikalt eller arbeta med den horisontella monteringen på höjden kan höga blomlådor skapas, de är perfekta att placeras bredvid husets ingång eller som en bård av uppfarter eller avdelare mellan olika delar av trädgården.

Advertisement

2. Väggblomlåda

En obehandlad eller målad och dekorerad lastpall kan hängas eller placeras på trädgårdens eller balkongens yttervägg eller varför inte även inomhus, och bli en stor och originell blomlåda.

3. Enkel vertikal trädgård

Om du älskar matlagning och aromatiska örter, varför inte odla dem på balkongen för att alltid ha dem nära till hands? Med en lastpall kan du skapa din örtträdgård genom att helt enkelt ställa den vertikalt.

4. Såbädd till räcken

För en färgstark och blommig balkong används oftast blomlådor som hängs på balkongräcket. Du kan skapa en underbar med hjälp av lastpallbrädor och krokar.

5. Sammansättning av krukor

Förutom de klassiska runda eller fyrkantiga krukorna gjorda med monteringen av lastpallarnas plankor, kan du också skapa mer eller mindre komplexa kompositioner, med medelstora eller små krukor grupperade i fantasifulla kompositioner.

Advertisement

6. Hängande blomkrukor

Vad sägs om en gunga för dina blommor?

7. Planteringskärl med bänk

Om du vill skapa ett hörn dedikerat till lugn och ro, varför inte skapa en bekväm bänk omgiven av blomlådor?

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement