Fula element i hemmet: upptäck smarta idéer för att dölja eller försköna dem

av Hilda Maria Morgan

30 Augusti 2022

Fula element i hemmet: upptäck smarta idéer för att dölja eller försköna dem
Advertisement

Har du inrett ditt hem till perfektion, men har något fult inslag som bryter harmonin? Du är inte ensam: från elkablar, element, differentierade soptunnor till luftkonditioneringsapparater och smycken finns det många föremål som kan göra ditt hem mindre attraktivt.

Har du någonsin tänkt på att det finns sätt att gömma dem? Tänk om du försökte kamouflera dem istället? De skulle kunna bli magnifika inredningsdetaljer och göra ditt hem mer personligt! Vi har valt ut 6 verkligt briljanta idéer att hämta inspiration från.

Advertisement

Sladdar: klä in dem med jutetråd

Det finns flera sätt att gömma dem på: det finns lådor som är utformade för dem, eller så kan de bli idealiska element till förvandlingen till inredningsföremål. Vad sägs om att klä in dem med jute? Genom att göra det kan du verkligen lämna dem framme utan rädsla, tvärtom. De kommer att göra atmosfären mer originell och varmare.

Advertisement

Sladdar som blommande grenar

Ett annat sätt att kamouflera sladdar på är att förvandla dem till riktiga tavlor: TV-kablar är väl lämpade för detta ändamål, eftersom de löper längs väggarna.

Applicera bara några blad och blommor och varför inte, även några fåglar som du placerar på sladdarna. Du kommer att se att dina sladdar omedelbart förvandlas till vackra trädgrenar!

Luftkonditionering som skåp

Luftkonditioneringsanläggningarnas motorer är bland de fulaste och mest oestetiska sakerna som finns på våra terrasser och balkonger. I det här fallet krävs det väldigt lite för att göra dem till något trevligt och till och med användbart.

Täck dem med skåp eller garderober, så blir de mycket bekväma förvaringsfack.

Element

Elementen ska alltid vara redo för att ge mer värme med mindre spill. Men om du har ett element hemma som du verkligen inte gillar kan du dölja det med en trästruktur.

Beroende på elementets placering kan strukturen förvandlas till en konsol som rymmer blomkrukor med gröna växter eller blommor och pynt, eller till en underbar och bekväm sits som vilar på mjuka kuddar.

Väggsmyckeskrin

Har du många smycken och lite utrymme att förvara dem på? Svaret är enkelt: förvara dem i ett väggsmyckeskrin! Bakom en tavla eller en fotoram kommer de att förbli perfekt dolda och kommer inte att störa på möblerna eller i lådorna.

Advertisement

Soptunnor

En gång fanns det en papperskorg för sopor, som lätt kunde stoppas under diskbänken. Idag med sopsorteringen har soptunnorna mångdubblats och orsakar ofta irritation i våra kök eller på våra balkonger. Ändå är det väldigt lätt att gömma dem: ställ bara in dem i ett skåp, så har du även andra dörrar och lådor för att förvara ditt skräp.

Vad tycker du om dessa idéer? Nu är det bara att lämna utrymme för din fantasi: och de fula elementen kommer inte längre att vara till besvär!

Advertisement