9 superfantasifulla idéer för att kreativt återanvända gamla skottkärror

av Hilda Maria Morgan

24 Augusti 2022

9 superfantasifulla idéer för att kreativt återanvända gamla skottkärror
Advertisement

Gamla skottkärror är ett roligt föremål som ofta återanvänds som trädgårdsdekoration eller för att inreda evenemangsplatser. Oavsett om det handlar om att använda dem som är planteringskärl, i kompositioner eller till andra slags skapelser, kan de förstärkas på olika sätt och ge miljön en scenografisk och originell touch.

De finns i trä och järn och du kan ha dem som de är för en mer rustik eller vintage-aktig stil, eller välja att måla om dem genom att kombinera färgen med blommor, växter och andra omgivande element, för ett mer pittoreskt eller sofistikerat resultat. Vi har samlat några fantasifulla idéer åt dig för att återanvända gamla skottkärror genom att stilfullt pynta trädgårdar och andra miljöer.

Advertisement

En skottkärra målad i rosa med blommande växter inuti kommer helt säkert att ge ett romantiskt bidrag till trädgården.

Advertisement

Ett annat sätt att återanvända skottkärror är att återskapa miniatyrer inuti dem, komponera små byar med hjälp av växter, blommor, stenar, hus och älvor.

Och för en mer barnslig effekt kan även de typiska trädgårdstomtarna placeras däri. Med lite kreativitet blir resultatet verkligen speciellt.

Om det inte räcker för dig att måla om dem kan du rita eller skriva på skottkärran det du tycker bäst om eller vad som bäst passar miljön du vill pryda. Den här på bilden med prästkragar, lite hippie och lite romantisk, är riktigt läcker.

Och varför inte göra skottkärran till en del av en välskött och scenografisk rabatt? Med massor av färgglada blommor och en liten gatlykta kan det verkligen göra stor skillnad till trädgårdens övergripande estetik.

Advertisement

Med en uppsättning suckulenter kan skottkärran bli ett förtrollande terrarium och därmed bli, "en trädgård i trädgården".

Medan tanken på att placera den upp och ner i en rabatt kan simulera blommor som rinner ut på marken i ett färgstarkt kaos.

Advertisement

I skottkärrorna kan du till och med så grönsaker, vilket skapar en mycket användbar och karakteristisk grönsaksträdgård.

Och för de mer kreativa personerna med ingenjörsanda kan gamla skottkärror lätt ingå i fontäner, bäckar och liknande. Det kräver visserligen en del arbete, men resultatet är oöverträffat.

Vad tycker du om dessa magnifika idéer? Känner du redan för att kopiera några av dem?

Advertisement