Den här killen har återupplivat en gammal fåtölj med en enkel gemensam ingrediens

av Hilda Maria Morgan

24 Augusti 2022

Den här killen har återupplivat en gammal fåtölj med en enkel gemensam ingrediens
Advertisement

En promenad genom loppisar och secondhandbutiker kan alltid få dig att upptäcka underverk, och ibland behöver du inte ett supertränat öga för att gissa skönheten som döljs under den skoningslösa beläggningen som tiden lämnat på olika möbler och föremål. Problemet är ibland snarare att vi inte föreställer oss hur vi kan återställa den ursprungliga aspekten på de olika pjäser som fångat vår uppmärksamhet.

Som tur var var detta inte fallet med en bekväm och rejäl rosa sammetsfåtölj, framgrävd av en TikToker som till yrket sköter rengöring, och ofta den av möbelklädsel. Han heter Brandon och på den sociala plattformen sköter han kontot Clean That Up.

Den unge mannen, som förevigar familjeyrket nu i sin tredje generation med honom, visste att det faktiskt räcker med bara alkohol för att noggrant rengöra en fåtölj som denna.

via @cleanthatup/TikTok

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

Som vi ser i den populära videon hittade Brandon den här fåtöljen och bestämde sig för att ta den till sin butik för att rengöra den noggrant, så att han sedan kunde donera den till en välgörenhetsorganisation.

Således utrustade han sig med:

  • 70° isopropylalkohol
  • Sprayflaska
  • Mjuk tygtrasa
  • En dammsugare med en klädselborste
  • En borste (för att rekonditionera sammet i slutet av proceduren)

Stegen är enkla:

  1. Dammsug för att ta bort det mesta av yt-smutsen
  2. Spraya spriten på möbelklädseln
  3. Gnugga ordentligt på alla problematiska punkter och du kommer samtidigt sanera ytan
  4. Gå försiktigt igenom klädseln bit för bit med lämpligt dammsugarverktyg
  5. När allt är torrt och rent, vänd tillbaka sammeten med en mjuk borste.

Det viktiga är att vara mycket försiktig, tills alkoholen har torkat helt får inte någon eldslåga eller gnista vara i närheten av möbelklädseln som fortfarande är lite impregnerad med alkohol. Så innan du flyttar den rena möbeln någon annanstans, håll den skyddad ett tag.

Fåtöljen i fråga fortsatte sedan sin resa: eftersom välgörenhetsorganisationen som Brandon från början hade tänkt på inte var öppen, och på grund av de många kommentarerna under originalvideon (sedda miljontals gånger), bestämde sig mannen för att byta destination. Den perfekt renoverade fåtöljen hamnade på en kvinnofristad, som beskrivs i fortsättningen av videon.

Advertisement