Rengöring med mera: 7 tips att veta för att göra livet hemma enklare

av Hilda Maria Morgan

22 Augusti 2022

Rengöring med mera: 7 tips att veta för att göra livet hemma enklare
Advertisement

Det är något mycket tillfredsställande med att ha ett bra svar på de olika vardagsproblemen, hur små de än är. Vissa dagar sätter vårt tålamod på prov så att även den minsta försumbara detalj förstoras. Att undvika störningar och hinder i förväg är alltså ett sätt att säkerställa lite mer sinnesro.

Hemma kan vi alltså ta till en rad knep och listighet som hjälper oss i denna mening: från handdukar och kökshanddukar som inte glider ner på golvet till att få märket på mattan som alltid fångar vår blick att försvinna, här nedan följer några mycket populärt trick som kanske kan vara användbara även för dig.

Advertisement

Återställa mattan

Återställa mattan

Household Hacker/YouTube

Visst är det irriterande att se hur mattan har fått ett märke av någon möbel som stod på den och nu är borta. För att göra ytan jämn och mjuk igen kan du använda dig av ett strykjärn och en fuktig handduk. Placera handduken på det drabbade området och för sedan över det med strykjärnet genom att göra snabba och linjära rörelser.

Advertisement

Inga fler glidande kökshanddukar och handdukar

Inga fler glidande kökshanddukar och handdukar

brett_riverboat/Reddit

Om du brukar ha en trasa på handtaget på en möbel eller apparat (förutom ugnen) och den alltid glider ner, fäst en klämma som klämmer fast bara den tamp som är kvar i kontakt med möbeln. Så rör den sig inte längre!

Annars kan du använda lite sömnadstejp och foga ihop de två "insidorna" på en handduk som hänger på sin pinne, i badrummet eller i köket!

För en ständigt perfekt säng

För en ständigt perfekt säng

Amazon

Ibland lyfter man madrassen för att stoppa in lakanen under, så att när man bäddar sängen allt blir tätt och snyggt, men det är tungt och tröttsamt.

Du kommer då att bli glad att veta att det finns produkter som hjälper lakan att stoppas in precis under madrassen och är formade som spatlar med ett långt handtag.

Video tutorial via @kaylaseah/TikTok

Video tutorial via @kaylaseah/TikTok

Och om du inte vill köpa en specifik produkt så kommer ett DIY-alternativ från TikTok: en platt köksslev!

En gör-det-själv laddningsstation för mobila enheter

En gör-det-själv laddningsstation för mobila enheter

Tutorial via 100things2do.blogspot.com

Det finns rum där vi använder telefoner och surfplattor oftare, och där vi därför oftast låter dem ladda också. Istället för att lägga dem osäkert balanserade med trassliga sladdar, sätt upp en laddningsstation. Det kan du också göra genom att uppfinningsrikt återvinna en tidnings- eller dokumenthållare!

Advertisement

Alltid färskt vatten

Alltid färskt vatten

ParryThisCasualFilth/Reddit

När en termosflaska saknas finns det en mycket bekväm metod för att länge kunna dricka friskt vatten: fyll dina flaskor upp till bara en tredjedel, frysa dem och sedan när du har en frusen botten, fyll resten av flaskan med vatten i rumstemperatur!

Få parfymen att hålla längre

Ett gammalt knep som inte alla alltid kommer ihåg är att applicera lite vaselin på den plats där man brukar lägga parfymdropparna. Gnid in väldigt lite av det och applicera sedan parfymen: den kommer hålla mycket längre!

Advertisement

Använd konservöppnaren på rätt sätt

Använd konservöppnaren på rätt sätt

Video Tutorial via 40/29 News/YouTube

Manuella koservöppnare är väldigt bekväma, men ibland verkar det som att man måste jobba lite innan man förstår rätt vinkel för att få hjulet att sjunka och kunna öppna locket med en smidig manöver. Tja, det verkar som att alla (eller nästan alla) närmar sig frågan från fel perspektiv! Verktyget ska inte placeras vertikalt, parallellt med burken, utan horisontellt, parallellt med locket!

Kände du redan till alla dessa knep?

Advertisement