Använd majsstärkelse till tvätten: 3 bekväma och prisvärda sätt att dra fördel av en vanlig ingrediens

av Hilda Maria Morgan

26 Augusti 2022

Använd majsstärkelse till tvätten: 3 bekväma och prisvärda sätt att dra fördel av en vanlig ingrediens
Advertisement

Majsstärkelse används till många förberedelser i köket, eftersom det är ett utmärkt förtjockningsmedel för att ge rätt konsistens till söta och salta såser. Det finns också de som använder det istället för mjöl till frasiga pommes frites. Vi hittar det lätt i mataffärer och de flesta av oss har nog en förpackning i skafferiet. Men varför begränsa sig till användningsområden i köket, när det också kan vara användbart i andra situationer?

För tvätten med mera är majsstärkelse faktiskt ett hjälpmedel till en mycket låg kostnad som är värd att känna till. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement

Fettfläckar på kläder

Fettfläckar på kläder

Creativo

Innan du lägger en T-shirt i tvättmaskinen eller något plagg som är fläckigt med sås, olja eller andra feta och oljiga ämnen, försök att eliminera huvuddelen av smutsen genom att absorbera den med majsstärkelse.

  1. Lägg tyget plant på en yta.
  2. Strö fläcken generöst med majsstärkelse, men utan att gnugga eller dutta.
  3. Låt verka så att pulvret absorberar den oljiga eller feta smutsen så mycket som möjligt: ​​i allmänhet tar det minst tio minuter men också en halvtimme att ge medlet en chans att verka.
  4. Borsta bort eller slå ur plagget för att ta bort det mesta av stärkelsen som kommer att ha absorberat smutsen.
  5. Tvätta plagget som vanligt.

Advertisement

Mot dålig lukt

Mot dålig lukt

Creativo

Majsstärkelse kan också användas i vissa gör-det-själv-deodoranter eftersom den, precis som bikarbonat, kan fånga dålig lukt.

  • Den kan användas lite på samma sätt, strö över de kritiska delarna av kläderna när du inte har möjlighet att tvätta dem direkt.
  • Dessutom, om du vill förbereda en deodorant att hålla redo, fyll en halvliters sprayflaska med kallt vatten, häll i en matsked majsstärkelse och om du vill tillsätt några droppar (5 räcker gott) av en eterisk olja efter ditt val. Skaka ordentligt varje gång och spraya på kläderna.
  • En variant av det senare hjälpmedlet innebär användning av destillerad vit vinäger eller en ren alkohol som vodka (av låg kvalitet räcker gott, så länge den inte är smaksatt) blandad i lika delar med vatten.

Stärka

Stärka

Commons Wikimedia

Namnet avslöjar det av sig självt, och därför kunde vi inte undgå att nämna en traditionell användning av detta mycket fina pulver: stärkelsetvätt.

  1. Fyll en 500 ml sprayflaska med kallt vatten.
  2. Tillsätt 2 msk majsstärkelse och låt det lösas upp helt.
  3. Stäng flaskan och skaka mycket väl (före varje användning).
  4. Spraya på kläder precis som vilken annan stärkelseprodukt som helst innan du stryker tvätten.

Bevara inte dessa produkter i mer än en månad, så förbered dem vid behov i proportion till de mindre kvantiteterna. Känner du till några andra sätt att använda majsstärkelse till tvätten?

Advertisement