Värdefulla tips för rengöring och polering av dörrar med naturliga produkter

av Hilda Maria Morgan

19 Augusti 2022

Värdefulla tips för rengöring och polering av dörrar med naturliga produkter
Advertisement

Att hålla dörrarna rena, genom att ta bort damm och fläckar med enkla trasor och med händerna är slitsamt och inte alltid avgörande, även med tanke på en dörrs höjd och konstruktion. Dessutom kan kemikalier, speciellt när det kommer till trädörrar, skada ytan. Så varför inte använda naturliga metoder och produkter och några små knep som underlättar vårt arbete och förbättrar resultatet?

Det räcker med några, kombinerat med rätt regelbundenhet, för att hålla dörrarna rena och glänsande och samtidigt skydda materialet. I detta avseende ger vi dig nedan några användbara tips.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Utrusta dig med en mikrofiberduk, Marseille-tvål, bikarbonat, vatten och en pinne som inte är en kvast. Kvasten har långa borst som försvårar jobbet. Snarare behöver du en vattenskrapa eller pinnen som används för att damma med dammfångande dukar eller, också, moppskaftet du använder med microfiberdukar till golven. Kort sagt, vilken typ av pinne som helst som har ett slätt stöd eller mycket korta borst.

  • När du har det nödvändiga, blanda Marseille-tvålen med bikarbonaten, i små doser och i lika delar. För att underlätta uppgiften kan du först lösa upp tvålen så att den blir flytande och skapa, tillsammans med bikarbonaten, en sorts gel som, utspädd i en hink vatten, blir din rengöringslösning.

  • Linda tygtrasan om kvasten, doppa ner den i lösningen och för den försiktigt över hela dörrens yta, var noga med att nå alla hörn och gnugga med mer energi på de punkter där du märker envis smuts.

  • I slutet av operationen, skölj trasan och att krama ur den ordentligt och torka av dörren med den igen, ta bort vattnet och all överbliven produkt och undvik på så sätt att den torkar och lämnar ränder.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Efter rengöring kan du få dörren att bli superglänsande genom att torka den med en torr ylleduk eller, när det gäller en trädörr, använda vegetabilisk olja som har egenskapen att ge näring åt träet. Genom att använda till exempel olivolja kommer du att kunna hålla träet närt och mycket glänsande. Doppa ylleduken i den och för den över dörren tills du ser att träet fortfarande absorberar det. Ta sedan bort överskottet med en annan torr trasa tills den oljiga beläggningen från dörren är helt borta. Till slut blir ytan torr men mycket glänsande. Det är en metod som kan varvas med produkter som lämpar sig för trä men som, om de används då och då, bidrar avsevärt till skötseln av själva träet.

Försök att experimentera med dessa knep och du kommer inte att ångra dig.

Advertisement