Flygresor: 13 knep för att göra dem bekvämare och roligare

av Hilda Maria Morgan

16 Augusti 2022

Flygresor: 13 knep för att göra dem bekvämare och roligare
Advertisement

Äntligen har den efterlängtade semestern kommit; allt är klart för avgång, men när du sätter dig på planet börjar problem: barn som skriker, svårt att hitta en bekväm position, sömnighet åtföljt av svårigheter att somna, matsmältningsproblem orsakade av måltider intagna ombord och så vidare.

Kort sagt, flygresorna till ditt semestermål riskerar att förvandlas till en mardröm och, även tack vare den möjliga jetlagen, kan vi vid landning vara så trötta att vi kämpar för att njuta av de första stunderna på den valda destinationen.

Finns det något sätt att undvika dessa problem på och säkra en första-klassig resa samtidigt som man är i ekonomiklass? Självklart, vi har upptäckt 13! Låt oss se dem tillsammans.

Advertisement

Välj din plats väl

Valet av sittplats bör göras strategiskt; när man närmar sig denna uppgift är det smart att ta hänsyn till olika faktorer. Det är mindre turbulens framtill på planet, där är också motorljuden mindre störande och luften är svalare. Det är bäst att undvika säten som är för nära motorn, köket eller toaletten. Även om fönstret har sin egen dragningskraft är sittplatsen vid gången oftast lite tystare.

Advertisement

Rätt position för att sova

Enligt sömnexperter är den idealiska sovställningen på ett flygplan att luta sig framåt på brickan. Det är bättre än att luta tillbaka sätet så mycket som möjligt, de råd som vanligtvis ges av erfarna resenärer, vilket knappast är tillämpligt.

Drick endast från förseglade flaskor

Drick endast från förseglade flaskor

Pexels

Som flygvärdinnorna bevittnat tvättas inte alltid flygplansvattentankarna regelbundet. Det är därför bättre att välja drycker i förslutna flaskor och undvika att konsumera kaffe och te tillagat med vattnet från dessa tankar.

Håll luftkonditioneringen på

Håll luftkonditioneringen på

Pixabay

Den låga luftfuktigheten i flygplanen torkar upp våra slemhinnor och gör dem mer mottagliga för angrepp av virus och bakterier. För att undvika en sådan händelse måste luftkonditioneringen alltid vara öppen och inställd på medel eller hög nivå. Luften fungerar som en skyddande barriär, genom att den driver bakterier och virus att sedimentera snabbare på golvet och hindrar dem från att nå våra slemhinnor.

Mellanmål på bananer

Mellanmål på bananer

Pixabay

För att främja välbefinnandet under flygningen är det lämpligt att ta ett mellanmål med ett par bananer: magnesiumet och kaliumet de innehåller hjälper till att reglera blodtrycket och främja sömnen.

Advertisement

Ät eller drick något kallt innan du sover

Ät eller drick något kallt innan du sover

Pexels

Kalla drycker och kall mat sänker din kroppstemperatur, vilket ger din kropp en signal om att det är dags att ta en tupplur. Att konsumera det under flygningen hjälper dig att somna lättare.

Ta med något mjukt hemifrån

Ta med något mjukt hemifrån

Pexels

För att främja avkoppling och sömn kan du ta med dig något mjukt hemifrån: en liten kudde, en filt, ett örngott. Den välbekanta lukten av hemmet gör att din hjärna kan associera den tiden med läggdags. På långdistansflygningar på natten kan du också återskapa en rutin som följer den före läggdags: bär bekväma kläder, borsta tänderna, läs.

Advertisement

Ta med dig varma strumpor

Ta med dig varma strumpor

Pexels

På flygplan är det vanligtvis ganska svalt, så att ha ett par varma strumpor med sig hjälper dig att få dig att känna dig mer bekväm. Graderade kompressionsstrumpor är också mycket användbara under flygresor, eftersom de förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar risken för blodproppar och svullnad.

Undvik att korsa benen

Ofta för att vara mer bekväma när vi sitter, tenderar vi att korsa benen. Experter har alltid avrått från denna position och i synnerhet är det bra att undvika detta under flygning eftersom det saktar ner blodcirkulationen och ökar risken för tromb. Bästa positionen är med benen raka och lätt böjda knän.

Advertisement

Skydda ditt hår

Skydda ditt hår

Pexels

För att skydda ditt hår och hålla det snyggt samtidigt som det förhindrar att det blir elektriskt, är det lämpligt att knyta det med en sjal eller halsduk och applicera ett balsam eller skyddande kräm.

Undvik smink och återfukta huden

Undvik smink och återfukta huden

Pexels

Den torra luften i planet gör att det inte är tillrådligt att använda smink under flygningar. Det bästa är att välja en bra fuktkräm att applicera innan du går ombord. Du kan också ta med dig ett serum att applicera igen under flygresan, om du känner att din hud verkligen är för torr. Ansiktsmasker i tyg är också utmärkta, de innehåller hyaluronsyra, en utmärkt allierad för att återfukta huden.

Advertisement

Använd resekudden bakochfram

Om du använder resekudden bakochfram kommer du att sova bättre tack vare det stöd som ges till hakan som förhindrar att ditt huvud kollapsar framåt samtidigt som nacken kan stödjas av ryggstödet.

Skydda nacken

Skydda nacken

Pexels

Den bara nacken kan hindra dig från att slappna av och somna eftersom du kan känna dig kall. Täck den med en halsduk eller tröja med polokrage.

Vad säger du, kände du till dessa knep? Tror du att de skulle hjälpa dig att känna dig som om du vore i första klass? Sätt på dig säkerhetsbältet och ha en bra flygning!

Advertisement