Badrumstillbehör: 10 utrymmesbesparande idéer som kommer förändra ditt liv

av Hilda Maria Morgan

25 Augusti 2022

Badrumstillbehör: 10 utrymmesbesparande idéer som kommer förändra ditt liv
Advertisement

Badrummet är som vi vet i varje hem det rum där utrymmet aldrig verkar räcka till. Från handdukar till hudkrämer, hårtorken, toalettpapper, duschtvål och schampo, skåp och hyllor verkar aldrig vara tillräckliga för att innehålla allt man behöver.

Det räcker dock med en minsta dos av uppfinningsrikedom och med rätt åtgärder kan du förvandla det mest obevakade och anonyma badrummet till en plats full av personlighet och komfort.

Låt dig inspireras av dessa 10 idéer om platsbesparande tillbehör, dina vänner kommer att berömma dig för dessa briljanta idéer!

Advertisement

Hörnduschhylla

För att ha allt nära till hands i duschen, om du inte vill fixera en hylla på väggen, kan du använda en praktisk hörnstång. Den tar lite plats, har flera hyllor där du kan ställa allt du behöver och du kan flytta den när som helst.

Advertisement

Förvaringsfack med krok

Ett annat giltigt alternativ är hållaren med krok att hänga direkt på duschhuvudet.

Handduksstege

När badrummet är litet är handduksstegen den idealiska utrymmesbesparande lösningen. Det finns flera modeller, vissa har hyllor i basen för förvaring av olika föremål, eller smutstvättkorgen.

Toalettpappershållare med hylla

Vad sägs om en praktisk vägghängd toalettpappershållare med hylla? För badrumsparfymen, växterna eller mobilen, det blir det en bra stödyta för små föremål!

Väggförvaringsficka

Om det inte finns något skåp, vad sägs om en väggförvaringsficka för dina tillbehör?

Advertisement

Rullhållare

Toalettpappersförpackningar är bland de mest otympliga sakerna att lagra. De slängs in i garderoben i slutet av korridoren och när de behövs finns de aldrig där! Med dessa vackra tygrullhållare kommer du att lösa problemet för alltid: häng den bara på väggen i ditt badrum för att alltid ha dina rullar nära till hands, vilket ger en touch av personlighet även till det mest anonyma rummet i huset!

Hårtorkhållare med krok

Om du aldrig vet var du ska förvara din hårtork, kommer detta föremål att rädda ditt liv. Hängande på dörren eller på skåpsdörren tar den minimalt med plats och gör att din hårtork alltid finns nära till hands!

Advertisement

Kolumnskåp

De höga enheterna är mycket tunna och utnyttjar utrymmet på höjden snarare än på bredden. På så sätt kan du få många fack utan onödig volym!

Vägghängd handdukshållare

För dina handdukar kan du använda vägghanddukshållaren; på så sätt slipper du golvhyllans besvär och du kommer att få trevligare rum.

Advertisement

Toaletthyllor och toalettskåp

Slutligen, om det finns väldigt lite utrymme kan du dra nytta av det tomma utrymmet ovanför din toalett med höga skåp eller hyllor.

Det här var våra 10 utrymmesbesparande idéer för små badrum... och du, vilka knep har du anammat?

Advertisement