Gamla olivkorgar: 10 fantastiska idéer för att förvandla dem till fantastiska planteringskärl

av Hilda Maria Morgan

24 Augusti 2022

Gamla olivkorgar: 10 fantastiska idéer för att förvandla dem till fantastiska planteringskärl
Advertisement

De gamla metallkorgarna med oliver, de där hinkarna med många horisontella springor ordnade i regelbundna rader över hela ytan bara för att dränera den läckra medelhavsfrukten, är idealiska föremål för att dekorera med vintagestil.

Metallen de är gjorda av är i allmänhet mycket motståndskraftig, och deras rustika utseende mjukas upp av växter och blommor som kan placeras inuti dem: på så sätt blir de en inredningsdetalj i perfekt country chic stil som kan användas både inomhus och i trädgården. Detta till den grad att det nu också finns hinkar och korgar i olika former, framtagna för att imitera det där omisskännliga utseendet och smakfullt frammana en värld från det förflutna. Ta en titt på de utvalda idéerna nedan.

Advertisement

I allmänhet har de fortfarande den typiska metallfärgen, eventuellt galvaniserade, men inte sällan är de belagda med en patina av rost. Och i så fall kan det vara en bra idé att måla en del av den, så att reliefprofilerna, fortfarande rostfärgade, kontrasterar fint.

Advertisement

De kan användas som vaser att fylla med blommande grenar, riktiga växter kanske torkade eller till och med låtsasväxter!

Men de kan också bli perfekta krukhållare, att fyllas med behållare som kanske inte direkt är så vackra, så att bara stjälken och bladverket på den valda plantan sticker fram.

De som inte är för stora kan hängas upp och bli bedårande hängande krukor.

De passar dessutom alltid bra inomhus också, kanske med en trendig växt inuti som en sansevieria.

Advertisement

Ett annat sätt att ha dem på är att fästa dem på något vertikalt stöd, till exempel en gammal trädörr. Eller, direkt på väggen eller på något räcke eller staket.

Utöver den traditionella utsvängda formen kan du även hitta omtolkningar av andra former, till exempel perfekta cylindrar.

Advertisement

De kan placeras på stubbar, på metallpiedestaler och vilket annat stöd du än vill.

De finns också i mindre storlekar, som kan användas för att skapa oemotståndliga countrykompositioner.

Advertisement

Och det finns även ovala korgar, som är mindre och kan bli väldigt snygga som bordsdekorationer!

Skulle du vilja använda gamla olivkorgar som planteringskärl och krukhållare för att dekorera i huset eller trädgården?

Advertisement