Den gamla cykeln i trädgården: 12 kreativa idéer att ta inspiration från för dig att dekorera med elegans

av Hilda Maria Morgan

01 Juni 2022

Den gamla cykeln i trädgården: 12 kreativa idéer att ta inspiration från för dig att dekorera med elegans
Advertisement

Som transportmedel har cykeln en tidlös charm och i vissa städer och områden i världen är den verkligen oumbärlig för att leva del olika utrymmena. Men även den mest betrodda blir förr eller senare för gammal och sliten för att repareras åter igen: så vissa cyklar går i pension och förblir bortglömda eller oanvända någonstans.

Tills de återvinns av dem som har hittat rätt idé för att ge dem nytt liv, kanske som element för att pynta trädgården! Nätet vimlar av idéer som man kan inspireras av för att återvinna gamla cyklar och göra planteringskärl att ställa ut bland rabatterna. För att inte tala om de många användningsmöjligheterna för hjul och fälgar precis utomhus! Kolla in några av dem nedan.

Advertisement

Den populäraste idén, men inte av denna anledning att förbise, är att placera cykeln på något träd eller gatlykta och dekorera den med blommor. Även mitt i en rabatt!

Advertisement

Du kan kombinera idén om ett planteringskärl med idén om en väggkonstinstallation, på någon gränsvägg eller staket.

Det är inte heller dåligt om denna utomhus-"väggkonst" kombineras med att växtligheten växer på väggen själv.

När vi pratar om cykeldelar att använda i trädgården, då syftar vi definitivt också på hjulfälgar som har tusentals kreativa användningsområden, som en båge till exempel!

Mycket ofta används de för att skapa pyloner som man kan odla klätterväxter på.

Advertisement

Och de olika modellerna av dessa klätterstöd är användbara även i trädgården.

Med tanke på sin runda form är gamla cykelhjul också perfekta som stöd för att dekorera kransar att hänga på väggen, och att göra det med suckulenter är verkligen originellt.

Advertisement

Om du gillar estetiken hos vindspel, som svänger med varje vindpust, kan du använda fälgen på en cykel som ett stöd för att hänga upp dem, och kanske återvinna föremål som hängen.

Och varför inte använda en liknande idé, men ovanpå utebordet och med blommor istället för hängen? Det skulle vara perfekt för ett viktigt tillfälle.

Advertisement

En kant, några glasburkar som lykta och här är en charmig gör-det-själv-utomhusljuskrona.

Om det var en cykel med lite gammaldags linjer, och man målade den i samma färg som strukturen på en järngrind, skulle man kunna sätta den rätt i grinden som en integrerad och dekorativ del.

Advertisement

Enkla fälgar, å andra sidan, kan skapa ett fantastiskt staket.

Har du någonsin återvunnit en gammal cykel för att dekorera trädgården?

Advertisement