10 föremål som du kan förvandla till förtrollande planteringskärl med hjälp av kreativ återvinning

av Hilda Maria Morgan

02 Augusti 2022

10 föremål som du kan förvandla till förtrollande planteringskärl med hjälp av kreativ återvinning
Advertisement

Att pynta ditt hem och din trädgård med blommor är inget nytt, men att förstå hur man skapar konstinstallationer genom att kreativt återvinna gamla och förstörda föremål är en helt annan sak. Planteringskärl av alla dess slag, oavsett om de hängs från ett tak eller en gren, eller stora behållare som kan betraktas som riktiga upphöjda rabatter, är element som alltid tillför något oväntat och trevligt, som livar upp landskapet och berikar det även på de mest tomma och intetsägande platser.

Det är trevligt att hitta föremål som blivit förstörda, avsedda att slängas och istället upptäcka att de blir behållare som kan hysa något vackert som sammansättningar av blommor och kanske till och med suckulenter. Beroende på din smak, utseendet av trädgården och de växter du vill prova att odla, blir planteringskärlen gjorda av gamla föremål en möjlighet att dekorera med fantasi.

Advertisement

Durkslag och grönsaksavlopp: de i emaljerad metall, eller kanske specialmålade, förvandlas helst till korgar att hänga var du vill. Lite kokosfiber för att fodra insidan, jord och sedan dina favoritväxter och sedan kan du skapa en bedårande komposition.

Advertisement

Har du gamla tekannor i keramik eller metall är de perfekta för att hänga upp arrangemang med suckulenter, men även som vaser fulla av säsongsblommor!

Sedan finns det många typer av lyktor som kan användas som kreativa blomkrukor!

Om du har gamla vattenkannor, speciellt de i galvaniserad metallerna i vintagestil, kommer de att vara bedårande som blomkrukor.

Skor av alla dess slag: stövlar, inklusive regnstövlar, men även kängor, klackskor med mera. Du kan hitta ett sätt att återvinna varje sko med elegans.

Advertisement

En trend som alltid är populär är att konvertera trappor av trä (eller metall) till originella blomlådor.

Och om du av en slump hittar några gamla badkar, särskilt de fristående, som du inte vet vad du ska göra med kan du överväga att använda dem som blomrabatt i trädgården. Eller kanske göra en vattenträdgård i miniatyr i den.

Advertisement

Även cyklar förvandlade till blommor har en tidlös charm!

Postlådor i amerikansk stil lämpar sig för att bli mycket trevliga planteringskärl, vanligtvis genom att ta bort den centrala delen.

Advertisement

Fågelburar omgjorda till hängande planteringskärl, en shabby chic touch som aldrig sitter fint.

Vilka föremål skulle du vilja förvandla till planteringskärl?

Advertisement