Kompositioner med suckulenta växter: 11 superkreativa sätt att dekorera med återvunna föremål

av Hilda Maria Morgan

18 Augusti 2022

Kompositioner med suckulenta växter: 11 superkreativa sätt att dekorera med återvunna föremål
Advertisement

Suckulenter, ofta kallade fetbladiga växter, är en mycket stor familj av exemplar som har några av de mest otroliga former och färger i växtvärlden. De kräver lite jord för att slå rot, i de flesta fall, och är också ganska lättskötta. Alla dessa otroliga egenskaper gör det klart varför de är en kategori av växter som är så älskade över hela världen.

I synnerhet är de perfekta för att skapa riktigt kreativa kompositioner, eftersom de kan planteras inuti gamla föremål av alla dess slag, vilket gör att återvinningsidéer kan omvandlas till små trädgårdsmästerverk. Ta en titt på idéerna nedan.

Advertisement

Istället för en färgglad blomsterbädd: att plantera dem i sitsen på en gammal smidesjärnsstol är en idé som alltid fascinerar. Den kan anpassas på många sätt, och den fungerar även med gamla trästolar.

Advertisement

Och vad sägs om att göra saken ännu större och täcka in en hel fåtölj med kaktusar? Det kommer inte att vara idealiskt för att sitta, men den kommer helt klart att bli som en tron i mitten av vilken rabatt som helst.

Under glasskivan på ett bord, för att väcka liv även i möblerna inomhus.

Ofta blir dessa växter huvudpersoner i bilder och vertikala konstnärliga installationer, att hänga på väggarna.

Om du av någon slump har gamla leksaker i huset, som lastbilar, tåg och liknande, kan du fylla dem med suckulenter.

Advertisement

Även en metallhink med verktyg kan rymma iögonfallande arrangemang av suckulenter.

Det är något väldigt elegant med att förvandla en metallbur till en hängande plantering, med alla möjliga olika växter som kikar fram mellan gallren.

Advertisement

Inuti gummitofflorna, som kan hängas på väggen: jättefint!

Och vad sägs om att använda de hängande bladen av någon sort för att skapa en persons hår, genom att använda en gammal plastflaska till något rengöringsmedel?

Advertisement

Inte bara tofflor: även gamla skor med klack kan bli originella planteringskärl.

Och dessutom finns det ingen brist på idéer för att bearbeta träbitar, även återvunna sådana, och skapa ramar att hänga upp, med dina favoritsuckulenter i mitten.

Skulle du vilja ha några av dessa kompositioner hemma?

Advertisement