11 kreativa återvinningsprojekt av gamla föremål för att göra trädgården mer fascinerande

av Hilda Maria Morgan

27 Juli 2022

11 kreativa återvinningsprojekt av gamla föremål för att göra trädgården mer fascinerande
Advertisement

Hur många gånger har man inte insett att något hörn av huset eller trädgården har ett litet berg av "skräp" som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med? Kanske skjuter vi upp på obestämd tid uppgiften att sortera ut de olika föremålen och bestämma vad som verkligen behöver slängas och vad som kan återvinnas på något sätt. Ibland kan det dock finnas föremål bland de där gamla och sjaskiga sakerna som kan hjälpa oss att dekorera i trädgården.

Många föremål som inte längre kan användas för sitt primära syfte kan faktiskt bli planteringskärl eller andra dekorativa element på tomten. Det räcker bara med rätt idé, nedan visar vi några att hämta inspiration från.

Advertisement

Gamla trähjul, med stora och robusta ekrar, är perfekta för att skapa rabatter för suckulenter, samt sammansättningar varvade med grönska och blommor av olika slag.

Advertisement

Ett fortfarande intakt metallhjul kan bli en del av en mur, istället för smidesjärnsinsatser som räcke.

Gamla stolar: de är bland de föremål som lättast kan återvinnas i trädgården, kanske placerade under något slags tak för att förhindra att de försämras för mycket. De är perfekta som stöd för till exempel blomkrukor!

Släng aldrig galvaniserade metallfat: de är perfekta för att hålla blomväxter och gör alltid ett fantastiskt intryck.

De kan faktiskt bli stora krukor att plantera lite av varje i.

Advertisement

Och de olika typerna av gamla metallföremål kan användas på samma sätt: hinkar, vattenkannor med mera. De blir vackra i kompositioner mitt i det gröna.

Har du någonsin tänkt på att återanvända en gammal resårmadrassbotten för växter? Tillandsia är perfekta för att skapa en grön vägg där du vill.

Advertisement

Ett gammalt bord skapar istället en perfekt upphöjd bädd, kanske till och med en såbädd som sedan täcks med nät (för att förhindra att fröna äts upp av fåglarna innan de spirar).

En fälg från en bil kan bli ett mycket bekvämt stöd att linda vattenslangen om på väggen.

Advertisement

Och om du har hönsnät, vad sägs om att vika och forma det för att skapa en fin form och sedan dekorera det med blommor? Kanske en stor hatt!

Till och med ett badkar kan förvandlas, från otympligt avfall, till trädgårdens höjdpunkt!

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement