11 muntra idéer för att förvandla trädgården till en förtrollande och färgstark plats

av Hilda Maria Morgan

22 Juli 2022

11 muntra idéer för att förvandla trädgården till en förtrollande och färgstark plats
Advertisement

Det finns de som har mer gröna fingrar och kärlek till trädgårdsarbete och de som istället har mindre tålamod och passion i denna mening. Alla, av dem som äger en trädgård, skulle att den alltid var välvårdad och full av liv och färger. Att se en blomsterträdgård kan ibland hjälpa humöret. Desto mer om man har den hemma.

Så varför inte kavla upp ärmarna och förvandla den till vår lilla bit av himlen? Med rätt knep och några kreativa och scenografiska idéer behöver du inte vara trädgårdsmästare eller designer. Det krävs bara lite fantasi och lust att skapa. Ta en titt på de idéer som samlats in till dig nedan och välj dina favoriter och omsätt dem i praktiken.

Advertisement

En lysande och mycket effektiv idé är att plantera blommor i marken, även i olika färger, genom att placera en omkullvält kruka bredvid dem med andra blommor inuti. Att låtsas att blommorna i krukan och de på marken alla är en del av en enda växt kommer att skapa en sagolik optisk effekt. Det hela kommer att se ut som en slumpmässigt omkullvält kruka av färg och effekten blir spektakulär. Petunior är blommor som är mycket lämpliga för denna typ av projekt.

Advertisement

Att hänga blomkrukor på en cirkel från en tunna kan vara ett lika sött knep.

Och ännu mer speciell är idén att använda en gammal cykel, eventuellt ommålad i valfri färg, placera den i ett hörn av trädgården och dekorera den med olika blomlådor. Perfekt för en jugendträdgård.

Ett måste för alla som sysslar med utomhusdekoration och trädgårdsskötsel är att plantera blommor i en skottkärra. Det finns inga gränser för färgernas livlighet och djärva kontraster. Släpp lös kreativiteten.

Och om den scenografiska effekten av "skottkärre-blomlådan" inte räcker, skulle du kunna lägga till en touch av ljus till kvällen. Prova med några utomhusljusslingor som kommer ner från en vattenkanna mot blommorna, som om den vore vatten. Det blir riktigt mästerligt.

Advertisement

Vill du ha ännu mer speciella krukor? Färgglada gummistövlar är ett härligt och galet alternativ för en trädgård som verkligen inte kommer att gå någon obemärkt förbi.

Gamla lådor ommålade i dina favoritfärger är en annan fantasifull typ av planteringskärl att prova.

Advertisement

Och om du verkligen vill vara vågad kan även en gammal möbel bli ett färgglatt blomsterställ.

Men trädgården, notoriskt, är inte bara dekorerad med växter och blommor, även om de är det kännetecknande inslaget. Grus finns ofta i trädgårdar av olika slag och former. Att färglägga det och återskapa en väg eller en bäck, baserat på den miljö du vill iscensätta, är ett väldigt speciellt sätt för att göra småsten till medelpunkten.

Advertisement

För dem som älskar att sticka eller virka, innebär ett annat dekorativt projekt att använda dessa tekniker för att klä in en trädstam, till exempel. En grön växt utan blommor är idealisk för denna typ av arbete. Resultatet är extraordinärt.

Och så har vi staketet, ett annat typiskt inslag i trädgården som kan ge stor tillfredsställelse. Måla det som du vill och det anpassar sig till ditt hem. En ovanlig idé kan vara att förvandla stolparna till flerfärgade pennor. Det är en lösning som mer liknar den kreativa själen hos dem som håller sitt inre barn vid liv eller lämpar sig för strukturer och hem där det faktiskt finns barn. I allmänhet passar det för en glad miljö som ger positiva vibbar!

Nu är det bara att börja experimentera. Lycka till!

Advertisement