Många av föremålen du planerar att slänga kan bli vackra planteringskärl, visste du det?

av Hilda Maria Morgan

08 Juni 2022

Många av föremålen du planerar att slänga kan bli vackra planteringskärl, visste du det?
Advertisement

Du har låtit dig erövras av några växter i butiken och väl hemma finns det inga färdiga planteringskärl: misströsta inte, du kan alltid göra om något otänkbart föremål, tack vare originella kreativa återvinningsidéer! Att konvertera artiklar av alla dess slag till blomkrukor är en av de mest populära aktiviteterna i gör-det-själv-världen. Beroende på typ av växt kan du hitta mer eller mindre lämpliga idéer, och generellt sett är den kategori av växter som lämpar sig mer för att placeras i ovanliga föremål suckulenter.

Men också många säsongsbetonade blommor kan placeras i föremål som är förstörda och glömts bort i någon garderob, på en vind eller i en källare: från golfbagar till golvlampor, se på hur många sätt du kan skaffa dig ett mycket originellt planteringskärl.

Advertisement

Om ingen använder golfbagen som med tiden kanske har slitits för mycket, kan den komma tillbaka till liv som planteringskärl, och ingen kommer någonsin glömma den igen.

Advertisement

Det är alltid något väldigt fascinerande och mystiskt med gamla metallburar som sedan används på oväntade sätt, ofta precis som hängande planteringskärl, vackra med många olika typer av växter.

Utomhus kan du använda många metallföremål, galvaniserade, rostiga och inte: hinkar är en favorit.

Men också gamla kar och baljor av alla storlekar, placerade på väggar, på marken, till och med på stommen till en gammal symaskin.

Klätterväxter eller hängande växter som är mer rustika, kanske sådda mitt i de gamla ombyggda föremålen, är bland de bästa idéerna. De får en nästan att tro att naturen har bestämt sig för att överraska och odla blommor på otänkbara platser!

Advertisement

Vad sägs om en gammal tekanna i metall som hänger under ett tak eller en veranda?

Minikompositionerna av suckulenta som växter inuti slevarna kommer att förvåna alla gäster.

Advertisement

Men om du hade skor som inte längre går att reparera skulle du kunna göra krukor av dem, de kommer helt säkert att bli en minnesvärd attraktion för alla besökare.

En gammal golvlampa återanvänd på ett mycket ovanligt sätt.

Advertisement

Och även en lampskärmsram skulle vara fin som ett stöd hängande mitt i någon klätterväxt som sedan kunna börja sno sig runt den!

Har du någonsin använt något ovanligt föremål som planteringskärl?

Advertisement