8 hitta geniala sätt att leva livet mer effektivt

av Hilda Maria Morgan

17 Augusti 2022

8 hitta geniala sätt att leva livet mer effektivt
Advertisement

Undvik onödigt slöseri genom att bekvämt återanvända ett föremål om och om igen så länge som möjligt; äta utan att bli smutsig som vanligtvis är fallet med vissa livsmedel; i allmänhet undvik problem, hur försumbart det än är: det är alltid tillfredsställande att ha lösningen som passar för enskilda fall till hands, så att ingen form av stress kan slå rot och förstöra dagen.

Ibland är det vi själva som kommer på den lösning som passar oss, ibland är det bekvämt att få input utifrån: nedan hittar du några som är värda att känna till och pröva när det behövs.

Advertisement

Doppa kexen utan att smutsa ner fingrarna

Doppa kexen utan att smutsa ner fingrarna

netadmindave/Reddit

Har du någonsin tänkt på att det är oundvikligt att smutsa ner fingrarna med mjölk eller te när du doppar kex? Om de är mördegskakor utan fyllning kan du inte göra något åt ​​det, om du inte har en sked till hands. Men när det gäller fyllda kex, till exempel de berömda Oreos (men inte bara!), kan det räcka med en gaffel eller till och med ett par ätpinnar. Sätt bara försiktigt in gaffeln i fyllningen, så kan du doppa utan att bli smutsig någonstans. Ätpinnar används också på liknande sätt, placera dem mellan de två lagren av kex!

Advertisement

Improviserad lampa

Improviserad lampa

bensleddale/Reddit

I en nödsituation, kanske när ljuset plötsligt slocknar, kanske du inte har en ficklampa eller ett ljus till hands, men du kommer förmodligen att ha en mobiltelefon och en vattenflaska gjorda av genomskinlig plast.

Placera plastflaskan på mobilens ficklampa så får du en gör-det-själv-lampa... Så länge du har batteri i mobilen, åtminstone!

Spektakulär stekt potatis

Spektakulär stekt potatis

CraftyHolic/Reddit

För att skapa spektakulära rostade potatisar, utan att behöva spendera timmar med en kniv för att "skära ut" någon trevlig form, kan du använda dig av en äppelskärare, den sorten som utelämnar kärnan och delar frukten (i det här fallet, knölen!) i klyftor. Utan att trycka ner den helt, genom att lämna klyftor fästa längst ner i mitten, skapas en vacker blomma.

Förnya borsten på sopkvasten

Förnya borsten på sopkvasten

bountifulknitter/Reddit

Hur många gånger byter man inte ut kvasten mot en ny, eftersom borsten är skadade? Ofta är de dock bara förstörda och inte förbrukade. I de fallen behöver du bara utrusta dig med vassa saxar och klippa bort endast de skadade ändarna, med ett så jämnt snitt som möjligt, så får du en kvast som är som ny, utan att ha spenderat något.

Öppna fönster och säkra katter

Öppna fönster och säkra katter

froggy_boots/Reddit

Om du inte har räcken eller myggnät som gör att du kan hålla fönstren öppna utan risk för att dina husdjur går på promenad utanför huset, kan du utrusta dig med en grind som de som förhindrar att barn kommer in i ett farligt område i huset.

Advertisement

Rengör lätt från kvarvarande färg

Rengör lätt från kvarvarande färg

LoosechangeNYC/Reddit

När man använder en färgrulle, med dess doppbricka, blir det jobbigt att sedan rengöra behållaren från all färg som finns kvar inuti. Men om du först fodrar den med en öppen plastpåse (soppåsar går också bra) eller med plastfolie (som är lite ömtåligare) så sparar du dig själv en del arbete!

Torka påsarna snabbare

Torka påsarna snabbare

alaorath/Reddit

Om du brukar tvätta (noggrant!) de lufttäta påsarna till mat, för att återanvända dem flera gånger, har du säkert märkt hur irriterande det är att få dem att torka bra på kort tid. Du kan använda dig av sallads- eller istång, de som har en fjäder som gör att de alltid hålls isär.

Advertisement

Spela in i det oändliga

Spela in i det oändliga

JoypulpSkate/Reddit

Alla som älskar att spela brädspel ofta känner till att det finns en hel rad element som till slut slits ut och konsumeras snabbt, vilket tvingar en att arbeta hårt för att ersätta dem.

Ett fall är de olika spelkorten som finns i lådorna, men också alla de ark som fylls i av de olika spelarna i varje spel. Hur undviker man att korten förstörs, eller att miljarder kopior måste göras för att kunna spela på obestämd tid? Laminera dem. Så du kan skriva på varje dokument flera gånger med whiteboardmarkörer!

Det här är användbara knep, eller hur?

Advertisement