8 geniala sätt för att gömma nycklar och värdesaker

av Hilda Maria Morgan

15 Augusti 2022

8 geniala sätt för att gömma nycklar och värdesaker
Advertisement

Man känner ofta behovet av att gömma nycklar, pengar, personliga tillhörigheter och värdesaker för att känna sig säkrare, speciellt när man går ut eller ska lämna huset för en tid, kanske inför en semester. Den gamla goda metoden att gömma nyckeln under dörrmattan är nu ett klassiskt trick känt av alla och värdelöst att omsätta i praktiken, eftersom det garanterat är osäkert.

Men det finns mer originella metoder och ställen att gömma saker på som människor över hela världen på ett genialiskt sätt har uppfunnit med tiden. Vi visar dig nedan några av dessa fantastiska fynd. Vem vet, kanske kommer de till användning om du behöver dem.

Advertisement

En väggbokhylla som döljer en dörr är en gammal metod som användes förr, särskilt i adliga hem för att dölja hemligheter eller skatter. Det är dock alltid ett bra knep om du vill ha ett hemligt rum där du säkert kan förvara föremål.

Advertisement

En blomkruka med dubbel botten kan vara väldigt användbar för nycklarna, om den står utomhus, eller för pengar och smycken om den är inomhus.

Och det här lilla kassaskåpet förklädd som en strömbrytare, tycker du inte att det är briljant? Där finns till och med nyckellåset som inte verkar vara ett lås.

Även en tavla med nycklarna eller kassaskåpet bakom är ett annat måste, men när den är väl studerad är det fortfarande ett väldigt användbart knep.

Att dra nytta av det tomma utrymmet inuti trappstegen är en sällsyntare men verkligt lysande lösning. Och att dölja det genom att klä in trappan med en matta är en ännu mer genialisk idé.

Advertisement

Utrymmet under stolsdynan utöver att vara bekvämt för förvaring av bordsdekorationer och andra små inredningstillbehör kan vara perfekt för att gömma pengar eller juveler.

Det tusende stora knepet för att dölja ett kassaskåp är att hänga upp hyllor på väggen som fungerar som en bokhylla, uppenbarligen inte fasta men som kan öppnas, som dörren till ett fönster, i hålet i väggen som inrymmer kassaskåpet.

Advertisement

Slutligen en låda med dubbel botten, en annan idé som föreslagits och används flitigt men som fortfarande är perfekt vid många tillfällen för att dölja det som behöver döljas. Det är också användbart och säkert om du ser till att hela lådan, eller till och med bara dubbelbotten, går att låsa.

Det finns många perfekta platser och sätt att gömma saker på. De varierar naturligtvis beroende på egenskaperna i hemmiljön, och du kan enkelt konstruera och hitta nya.

Advertisement