Värdefulla tips för att ta bort fläckar och perfekt bleka vita t-shirts och skjortor

av Hilda Maria Morgan

16 Augusti 2022

Värdefulla tips för att ta bort fläckar och perfekt bleka vita t-shirts och skjortor
Advertisement

T-shirts och vita skjortor är perfekta passepartoutplagg speciellt på sommaren, men tyvärr tenderar de att lätt bli fläckiga och gula. Det är onödigt att berätta att för att hålla dem så nya och vita som möjligt är det användbart att tvätta dem på ett visst sätt, att ta bort fläckar omedelbart så fort de blir smutsiga eftersom behandling av den färska fläcken är enklare och effektivare, och inte att ha dem för länge i solen.

När skadan väl är skedd, och du står där med en gulnad t-shirt eller en gammal fläck, kan du fortfarande försöka rätta till dem. Från naturliga medel till lite starkare och mer definitiva som blekmedel, sätten att göra ett plagg vitt igen är olika. Vi anger några av dem nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Innan du bleker en t-shirt eller en vit skjorta måste du se till att det inte finns några ingrodda fläckar och vid behov ta bort dem. För att göra detta har du minst tre användbara och ganska effektiva ingredienser mot smuts: bikarbonat, tandkräm och diskmedel.

I alla tre fallen kan du applicera produkten direkt på fläcken som ska behandlas, låta den verka en stund och sedan försöka ta bort smutsen genom att gnugga ihop skjortans kanter eller kanske ta hjälp av en gammal tandborste.

Tvätta sedan allt i tvättmaskinen. När det gäller bikarbonat är det lämpligt att blanda det med vatten för att få en blandning som, applicerad på plagget och lämnad att verka, ger ett utmärkt resultat.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • När du väl blivit av med fläckarna, om ditt nya uppdrag är att eliminera den irriterande gulnade effekten, kan andra ingredienser, naturliga och andra, bli dina hjälpmedel. Låt oss prata om ättika, citron, bikarbonat och blekmedel.
  • Citron: du kan koka den i en kastrull full med vatten där du lägger i t-shirten som ska behandlas i ungefär en timme. Även i detta fall, efter en timme tvätta den i tvättmaskinen.
  • Vi återgår till bikarbonaten, för att bleka kläderna kan du blanda det med tvättmedlet genom att späda ut det i lika delar och fortsätta med normal tvätt. Även i detta fall kommer ditt vita plagg skina igen.
  • Om det gula verkligen är envist och du har provat olika medel utan definitiva resultat kommer det att bli nödvändigt att använda blekmedel, vilket förvisso är ett mindre ekologiskt och hälsosamt medel för oss och miljön, men det råder ingen tvekan om att det desinficerar och bleker till perfektion. Se till att du kan använda den på plagget som ska behandlas och att det inte finns några interaktioner med andra produkter som skulle kunna bli giftiga. Späd lite med vatten i en balja och låt dra i en timme. Tvätta sedan, normalt, i tvättmaskinen.

Bland dessa hittar du säkert det medel som bäst passar dina behov och kan återgå till att bära skinande vita t-shirts.

Advertisement