Värdefulla tips för att använda fläkten på ett genialiskt och effektivt sätt

av Hilda Maria Morgan

10 Augusti 2022

Värdefulla tips för att använda fläkten på ett genialiskt och effektivt sätt
Advertisement

Vi vet alla, alltför väl, hur svårt det är att kyla ner huset under sommarens stekande värmeböljor. Kampen mot värmen blir extra svår speciellt om du inte har en luftkonditionering eller om du vill undvika att använda den för ofta, för att optimera förbrukning och kostnader eller undvika hälsoproblem.

Och den kära gamla fläkten är inte alltid användbar hela vägen, för om luften är för varm kommer fläkten bara att flytta runt den utan att kyla ner den. Det finns dock några knep som, omsatta i praktiken, kan kringgå problemet och rädda oss vissa kvava dagar. Vi avslöjar dem för dig nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

De användbara sätten att få fläkten att verkligen kyla luften är i huvudsak två.

När det gäller det första är det i grunden en fråga om att skapa en luftström. Det är en användbar metod speciellt under sommarkvällar, när luften är sval ute medan den inne i hemmet fortfarande är varm.

I det här fallet är det användbart att öppna fönster eller balkonger och placera fläkten framför dem, så att den senare skapar en ström som får in den friska luften i huset. Det som kan hjälpa dig mest för att optimera resultatet är att se till att du stänger fönstren väl under dagen för att blockera insläppet av varm luft och tvätta golven med kallt vatten och en mycket våt trasa. På så sätt bör innemiljön förbli svalare och på kvällen kommer strömmen som skapas med fläkten att bli ännu mer regenererande.

Advertisement
Creativo

Creativo

Den andra metoden innebär användning av is för att kyla luften som rör sig av fläkten.

Det är ett knep som vissa redan känner till och använder sig av, men inte så sällan gör vissa misstag som, om de undviks, kan göra stor skillnad. Att bara lägga is i en skål kan naturligtvis kyla luften. Efter ett tag kommer dock isen att smälta till vatten som, särskilt med närliggande uttag och strömbrytare, kan utgöra en fara.

Det smarta alternativet är att lägga några kylklampar eller frysta vattenflaskor i en balja eller på en bricka och eventuellt täcka allt med en fuktig tygtrasa. Den kylan från isen kyler fläktluften utan risk eller olägenhet. Självklart kan du utföra samma operation för en fläkt som är fäst i taket, var noga med att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder och hitta den närmaste och mest lämpliga platsen att placera isen på.

Försök att omsätta dessa tips i praktiken så kommer din sommar helt säkert att bli roligare och mer avkopplande.

Advertisement