Möblering med trä och stockar: 12 idéer för att lägga till naturliga inlägg till designen

av Hilda Maria Morgan

12 Augusti 2022

Möblering med trä och stockar: 12 idéer för att lägga till naturliga inlägg till designen
Advertisement

Tiden när träbitar som fortfarande var "råa", som bibehåller de naturliga formerna hos trädet de togs ifrån, som de rustika möblerna nästan hade ensamrätt på är förbi. Chalet och liknande byggnader hade ett överflöd av stockar, konsoler och olika beläggningar som fortfarande ibland hade kvar barken.

Med utvecklingen av inredningsdesign har vi dock återvänt för att omfamna skönheten i naturligt trä även i mer moderna miljöer, tex vita och rena interiörer som här och där har grenar, stammar och tillbehör gjorda av råa trädetaljer. Kolla in idéerna nedan för att ta reda på hur du också kan uppnå denna läckra balans.

Advertisement

Tjocka träskivor, gjorda av mycket stora stammar eller grenar av vissa träd som fortfarande är försedda med bark: genom att skära ut en liten sektion blir de fantastiska hyllor.

Advertisement

Fixerade platt på väggen, fortfarande intakta, blir de perfekta stöd att dekorera: du kan installera krukväxter, till exempel...

... Eller till och med klädhängare!

Idén på att täcka ytan med speglar är underbar.

Rått eller naturligt trä kan också innebära hela rotsystem, rengjorda och kanske till och med ommålade för att användas som dekorativa element.

Advertisement

Även stammar med hela grenar, avskalade och behandlade, blir arkitektoniska strukturer som tillför oväntade och fascinerande detaljer. När vi använder träbitar, som inte behandlats av snickare, måste vi komma ihåg att inte bara rengöra och slipa utan också att täta fibrerna med lämpliga oljor (som Tung, men inte bara), som gör att biten bevaras under lång tid.

Enkla träplankor som används som verkligt originella vägglampor: vem skulle inte vilja ha sådana.

Advertisement

Eller en platta erhållen från en stam, som rymmer strålkastarna längs taket i en korridor.

Balkar som tycks ha hämtats från någon gammal byggnad från andra tider, klokt insatta i husets arkitektur, kanske fortfarande som bärande element: en idé att beundra.

Advertisement

Med små grenar, även bambustammar, kan speglar ramas in.

Medan en torkad stam kan bli grunden för en unik golvlampa.

Advertisement

Eller kanske trappans ledstång!

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement