Rengöring av huset med bubbelvatten: 6 DIY-sätt att använda denna vanliga dryck

av Hilda Maria Morgan

11 Augusti 2022

Rengöring av huset med bubbelvatten: 6 DIY-sätt att använda denna vanliga dryck
Advertisement

Världen är uppdelad i de som föredrar att dricka stilla vatten, och de som istället bara släcker sin törst när de dricker kolsyrat vatten. Skillnaden, som vi alla vet, ligger i närvaron eller frånvaron av de bubblor som förändrar smaken och, skulle vi kunna säga, själva vattnets konsistens. Alltså händer det att det i vissa hem aldrig saknas bubbelvatten, och var och en av oss har vi vårt favoritmärke.

Den allestädes närvarande vätskan på vår planet blir gnistrande när koldioxid tillsätts, och denna egenhet tycks göra vatten inte bara annorlunda i smak, utan också kapabelt att hjälpa till med en rad rengöring i hemmet och utanför! Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

  • Smycken: fyll en liten skål med kolsyrat vatten, tillsätt ett par droppar milt diskmedel och blötlägg smyckena som ska tvättas. Låt dem stå i flera timmar eller till och med en hel natt och sedan är det bara att röra runt dem lite i den blandningen, skölja och torka dem med en mjuk trasa.

  • Vindrutetorkarna på bilen: om du råkar vara utan en specifik produkt för glas men måste eliminera en del smuts från vindrutan kan du använda bubbelvatten, genom att hälla det på glaset. Det finns de som också använder det till speglarna i hemmet!

Advertisement
Reddit

Reddit

  • Fläckar på tyger: om du är snabb, så fort det bildas en smutsfläck, kanske på grund av mat eller dryck, verkar det vara mer effektivt att använda bubbelvatten på tyger än att använda vanligt vatten. Även på möbelklädseln! Häll på lite vatten och klappa försiktigt med en mjuk trasa.

  • Grytor och kastruller: när bränd mat finns kvar på botten av kastrullerna är det alltid besvärligt att få bort den. Förutom att låta dem stå i blöt med vanligt diskmedel och vatten, eller också med ättika, kan du prova med lite kolsyrat vatten, som hälls i när kastrullen fortfarande är varm.

blaueaugen26/Reddit

blaueaugen26/Reddit

  • På bänkskivor i sten: i köket, i badrummet och på andra ställen händer det att det finns bänkskivor i sten, som aldrig bör tvättas med aggressiva avfettningsmedel och rengöringsmedel. Då är kolsyrat vatten är ett alternativ att prova.

  • Keramik-, glas- och porslinsfat och ytor av rostfritt stål: på grund av dess effektivitet och mildhet använder många kolsyrat vatten för att rengöra och polera även dessa material. Vissa lägger silverbesticken i blöt i kolsyrat vatten i några minuter innan de torkar och dukar bordet, det verkar göra dem ännu mer skinande!

Har du någonsin testat att rengöra med kolsyrat vatten?

Advertisement