Rengör diskbänken noggrant med hjälp av en borr: TikTok-tricket att prova

av Hilda Maria Morgan

21 Augusti 2022

Rengör diskbänken noggrant med hjälp av en borr: TikTok-tricket att prova
Advertisement

Det finns människor som har lärt sig varje städningshemlighet från tidig ålder och andra som inte vet var de ska börja. Så för vissa är det vanligt att ibland noggrant städa de olika rummen och ytorna, medan det för andra är något som de verkligen inte tänker på, och när man sedan måste vidta åtgärder erhålls inte alltid tillfredsställande resultat.

Diskbänken är till exempel en av de punkter i huset som alltid är i kontakt inte bara med matrester och annan smuts, utan väldigt ofta även med kalkstensbeläggningar på grund av mineralavlagringar i vattnet. Och om du inte regelbundet kommer ihåg att noggrant rengöra alla skrymslen och vrår, då kommer du att behöva arbeta mycket hårdare.

Därför letar vi ständigt letar efter någon metod som är effektiv och kanske till och med snabbare eller enklare än andra. En av dessa kan vara att använda en borr, som kan ses i många TikTok-videor.

via @nottheworstcleaner/TikTok

Advertisement
@nottheworstcleaner/TikTok

@nottheworstcleaner/TikTok

Ett av de konton som har fått flest tittare just på grund av rengöringsteknikerna för att grundligt städa diskbänken är @nightheworstcleaner, som i en av sina första videos visade en rengöringsprocedur i flera steg, varav ett utfördes tack vare en borr.

Uppenbarligen handlar det inte om att använda en borr som är kapabel att perforera material, utan om en som är gjord i form av en rund borste som därmed lyckas spara oss en hel del armmuskler. På webbsajter, såväl som i byggvaruhus eller som med gör-det-själv kan du hitta kit med borstspetsar av olika slag och att använda dem för rengöring är bara ett annorlunda och kanske till och med lite roligare sätt att använda dessa verktyg när du måste ta hand om tråkigt hushållsarbete.

I videon av TikTokern ser vi också att passagen med borren inte är den enda av denna grundliga rengöring: där visas faktiskt en kombination av bikarbonat och ättika för diskbänkens avlopp (vilket hjälper till att frigöra avlopp och eliminera dålig lukt), såväl som användningen av en sprayprodukt för att avfetta och även användningen av svampar att användas för hand. Inte helt överraskande specificerar kvinnan att det är en riktigt grundlig rengöring, en som bara görs någon gång ibland. Men resultaten är verkligen inbjudande, eller hur?

Advertisement