Plåtburkar: 10 fantastiska sätt för att återvinna dem kreativt

av Hilda Maria Morgan

03 Augusti 2022

Plåtburkar: 10 fantastiska sätt för att återvinna dem kreativt
Advertisement

Plåtburkar är ett av essen i rockärmarna när det gäller kreativ återvinning, eftersom de är mångsidiga och lämpar sig för att göra oändligt många saker. Du kan skapa vackra och dekorativa föremål eller saker som är mycket användbara i vardagen, och allt nästan helt utan kostnad.

Om vi ​​tänker på hur många som vi använder varje dag, tack vare konsumtionen av den typen matvaror och som vi sedan slänger, inser vi snabbt hur bekvämt det är att återanvända dem. De kreativa projekten som har dem som medelpunkter är enkla och kräver bara lite fritid, fantasi och fingerfärdighet. När du tittar på de idéer som föreslås av oss nedan kommer du att inse hur sant detta är.

Advertisement

En fantastisk bestickbricka kan göras med bara några burkar och skärbrädor.

Advertisement

Genom att skära i plåtburkar kan du skapa magnifika ljushållare, med lykteffekt, för en magisk atmosfär.

Och varför inte göra några söta små djur för att dekorera verandan, trädgården eller barnrummet? Den på bilden är ett väldigt vackert bi, men du kan släppa loss din fantasi och skapa det du gillar bäst.

Plåtburken som blom- och växtkruka är en klassiker inom kreativ återvinning. Denna, inklädd i tryckt papper, kan bli en mycket speciell bordsdekoration eller en mycket välkommen cadeau.

Rätt dekorerade blir burkarna perfekta för att hålla små suckulenter.

Advertisement

Färgglada och glada vindspel är ett annat perfekt föremål att göra genom att återanvända plåtburkar. Du kan skapa dem i tusen olika former, storlekar och färger.

De karakteristiska godisbehållarna gjorda med burkar är ett originellt tillbehör att ha hemma eller till och med att ge bort som en söt present.

Advertisement

Pennhållare och penslar är bland de föremål som görs mest av att återvinna plåtburkar, men de är också bland de mest användbara och vackraste föremålen att ha hemma.

Denna ljuskrona, som strävar efter att vara minimal med stil och originalitet, är ett bevis på att plåtburkar verkligen kan bli vad som helst.

Advertisement

Och slutligen, här är de traditionella burkarna för pasta, kaffe, kex och allt annat du behöver i köket. Att skapa dem alla från återvunna plåtburkar blir en stor tillfredsställelse och du kan visa upp dem med en lite stolthet.

Vad sägs om detta? Blir du inte genast sugen på att experimentera med någon av dessa idéer?

Advertisement