Briljanta upptäckter: 7 kända knep att prova på för att förenkla i vardagen

av Hilda Maria Morgan

08 Augusti 2022

Briljanta upptäckter: 7 kända knep att prova på för att förenkla i vardagen
Advertisement

Att surfa på internet får oss att chatta med människor, upptäcka roligt innehåll, spännande filmer och TV-serier men inte bara: ibland erbjuder det oss briljanta lösningar som vi kanske inte hade provat ännu och som visar sig vara riktigt sensationella.

Det är en fråga om att snubbla över rätt råd vid rätt tidpunkt för att sätta stopp på någon långvarig irritation som vi alltid tolererat utan att fundera över hur vi skulle kunna lösa den. Från att trä in tråden i nålsögat utan ansträngning och frustration till tillfredsställelsen av att enkelt tömma fruktjuicepaketen till och med den sista droppen som alltid blir kvar i botten, webben erbjuder oss ibland lösningen på vardagliga problem på ett silverfat. Eller på pixlar.

Advertisement
publicdomainpictures.net/Pexels

publicdomainpictures.net/Pexels

Om du ofta kämpar med problemet med spruckna läppar kanske du bör börja använda läppskrubb, samt mjukgörande produkter (förutsatt att problemet inte beror på andra orsaker, tex relaterat till näring). Och du kan också förbereda en på nolltid hemma, genom att blanda lite olivolja med råsocker.

Advertisement
Viktoriia S Beauty/YouTube

Viktoriia S Beauty/YouTube

Du har inte lämpliga ögonskuggspenslar, eller vill du testa ett annat sätt att sminka dina ögonlock? Nätet älskar effekten av ögonskuggans spridning med enkla näsdukar. Det krävs lite teknik, men onlinevideorna är fulla av entusiastiska reaktioner. Skulle du vilja prova det?

Rossi Cosmetics/YouTube

Rossi Cosmetics/YouTube

Fler skönhetsknep: för en fransk manikyr kan du också använda gamla sminksvampar. Det finns två sätt att göra detta: borsta nagellacket direkt på svampen, eller täck det först med ett lager plastfolie och lägg sedan nagellacket på det.

Sedan fungerar det på samma sätt: tryck in spetsen av nageln i nagellacket så att den bara täcker spetsen precis som den franska manikyren. Och om du behöver fixa till något så använd en spets av svampen (eller topsen) för att ta bort färgfläckarna.

 Cam Casey/YouTube

Cam Casey/YouTube

Strök du under med markeringspennan av misstag? Gnid en tops på en ituskuren citron och använd den sedan för att radera det fluorescerande bläcket. Det är magi!

Easy Sewing for Beginners/YouTube

Easy Sewing for Beginners/YouTube

Istället för att bli otålig när du ska trä in tråden i nålsögat, placera tråden i handflatan, placera sedan ögat, platt, på själva tråden och tryck på handflatan, låt det sjunka ner lite i huden (utan skada dig själv). Från den positionen flytta ögat upp och ner längs tråden, tills tråden kommer in i nålsögat av sig självt.

Advertisement
ladylighttravel.com

ladylighttravel.com

När du reser är det bekvämt att ha med sig tandkräm i fast form, som tar mindre plats och det inte finns någon risk att den stoppas vid säkerhetskontrollen. Du kan enkelt göra den hemma: tryck bara ut tandkräm på aluminiumfolie eller bakplåtspapper och låt den lufttorka (det finns de som också använder lite bikarbonat för att påskynda processen) och skär den sedan i bitar. När de är tillräckligt hårda lägger du dem i en påse och tar dem med dig!

En liten flicka har hittat lösningen på resterna av fruktjuice i tetrapaken: istället för att suga kraftigt och försöka få sugröret att sluta precis där saften samlas, ta bara ut sugröret och sätt in det upp och ner, så att den vikta delen når botten!

Hade du redan testat dessa knep?

Advertisement