7 tips att komma ihåg för att få mjuka och väldoftande handdukar

av Hilda Maria Morgan

10 Augusti 2022

7 tips att komma ihåg för att få mjuka och väldoftande handdukar
Advertisement

Ett av de små dagliga nöjena är att svepa in kroppen, kanske efter att ha badat eller duschat, i en mjuk handduk. Och även den komfort du känner när du torkar ansiktet på ett mjukt tyg skapar ett välbehag som aldrig skadar. Därmed är det irriterande att arbeta hårt för att tvätta handdukar regelbundet och sedan kanske uppleva dem hårda och sträva när de torkat.

Med viss försiktighet går det dock att säkra mjuka handdukar utan ansträngning. Här nedan är några tips att använda sig av.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Tvätta med ättika istället för sköljmedel: silikonerna som finns i många sköljmedel bäddar in sig bland fibrerna och låter i förlängningen inte vattnet tränga in ordentligt för att rengöra allt under tvättcyklerna. Av denna anledning är det lämpligt att byta ut sköljmedlet mot enkel ättika.

    Men var försiktig: om du gör det regelbundet skadar det tvättmaskinen. Det bästa är att göra detta bara någon gång då och då, ungefär en gång var en och en halv månad, för att få bort resterna som gör att handdukarna blir sträva. Och även då kan du också tvätta dem normalt och sedan göra en snabb cykel med bara ättika, utan tvättmedel eller sköljmedel.

  • Bikarbonat: tillsätt 100 gram bikarbonat till den normala mängden tvättmedel i diskmedelsfacket. Det hjälper att sträcka handdukarnas fibrer och rensa bort överflödiga kemikalier och smuts, speciellt när handdukarna har legat länge i tvättkorgen eller till och med i en gymväska.

  • Det är bäst att tvätta dem för sig, det vill säga genom att ladda tvättmaskinen med endast handdukar, så kommer de att bli mjukare än när vi tvättar dem tillsammans med andra typer av plagg.

  • Skapa ur handdukarna ordentligt innan du lägger dem i tvättmaskinen och igen innan du hänger dem på klädstrecket.

  • Att inte överbelasta tvättmaskinen är ett annat råd du aldrig bör glömma. När det är för fullt cirkulerar vattnet och tvättmedlet dåligt vilket gör att det varken rengör eller sköljer några plagg ordentligt.

  • Var uppmärksam tvätt-temperaturerna som anges på etiketterna. Alla tolererar inte de höga temperaturer som rekommenderas för andra.

  • Torktumlare: ja eller nej? Det bästa vore att alternera. Även om det är sant att det är bra när handdukar placeras i torktumlaren så fort tvättcykeln är avslutad och därför fortfarande är mycket fuktiga, så gör regelbunden användning av torktumlaren att tyget stressas och förbrukas snabbare.

    Därför är det bäst med lufttorkning, kanske till och med i solen när den inte är för stark, solen hjälper också till att eliminera skadliga bakterier. Låt dem dock aldrig utsättas för direkt och stark sol under en längre tid, eftersom det i slutändan gör dem sträva.

Lite mer uppmärksamhet kommer ge mycket mjukhet!

Advertisement