Fläckar i toaletten: 5 hjälpmedel för att eliminera dem och få sanitetsgodset att bli vitt igen

av Hilda Maria Morgan

29 Juli 2022

Fläckar i toaletten: 5 hjälpmedel för att eliminera dem och få sanitetsgodset att bli vitt igen
Advertisement

Det är en av de mest invasiva rengöringarna, men den kan inte skjutas upp för länge. Och ibland, även när vi hanterar dem regelbundet, får vi inte bort bildandet av svåra fläckar. Vi pratar om städningen av toaletten, speciellt när de irriterande gula ränderna på grund av kalk, eller kanske till och med rost, dyker upp.

Dessa kan i allmänhet inte tas bort med de vanliga rengöringsmedlen vi använder för att rengöra badrumsinredningen, de behöver en mer skarp och specifik åtgärd, baserad på tillräckligt sura ämnen som kan lösa upp avlagringarna som ger liv åt de jobbiga beläggningarna. Här är några gör-det-själv-metoder att prova.

Advertisement
scarter22/Reddit

scarter22/Reddit

Citron och destillerad vit vinäger: blanda de två vätskorna i en liten skål, doppa en gammal tandborste och gnugga på fläckarna. Ibland måste man låta det verka i några timmar innan man sköljer, och kanske måste man upprepa operationen flera gånger under loppet av några dagar. Citronsaften kan då också användas i tanken, tillsatt till vattnet, för att undvika att dessa fläckar bildas.

Salt och citronsaft: du kan blanda fint bordssalt med citronsaft i sådana mängder att du får en mjuk pasta, som du breder ut på fläckarna och låter verka i några timmar innan du gnuggar ordentligt och sköljer.

Salt och vit vinäger: koka upp en halv liter vit vinäger, håll rummet väl ventilerat och undvik att andas in ångorna. När det är varmt, stäng av värmen, häll i ett halvt glas salt och använd denna blandning (var försiktig så att du inte bränner dig, använd alltid nödvändiga skydd och försiktighetsåtgärder!) häll den i toalettstolen, skrubba med en borste. Låt verka i en timme innan du sköljer.

Med protestabletterna: fyll hela toalettstolen med vatten, häll sedan en handfull protestabletter och låt verka i några timmar. Efter det måste du gnugga med lite slipsvamp och skölja.

Pimpsten eller medelfint sandpapper: de används på keramik efter att ha tömt toalettstolen på vatten. Men var försiktig, de kommer att repa den keramiska beläggningen lite, så detta bör användas som en sista utväg.

Vilka är dina idiotsäkra sätt att få toaletten att bli så gott som ny?

Advertisement