6 alternativa användningsområden för talk som kommer väl till pass i vardagen

av Hilda Maria Morgan

25 Juli 2022

6 alternativa användningsområden för talk som kommer väl till pass i vardagen
Advertisement

Talkpulver används vanligtvis för att undvika skav och åtföljande hudirritation, särskilt när det är fuktigt. Av denna anledning är det en produkt som används mycket till barn, men ofta även hos vuxna. Hemma kan den bli ett dyrbart hjälpmedel när du ska putsa fönstren, eftersom det kan få dem att glänsa med några få gester. Men det slutar inte med det.

Det där nästan opartiska och ofta parfymerade pudret kan faktiskt också visa sig användbart vid andra tillfällen i vardagen, och med tanke på att det också är en ganska billig produkt är det värt att känna till dessa ytterligare användningsområden. Vi anger några av dem nedan.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

  1. För att reda ut knutar. När något halsband trasslar till sig och i ett försök att reda ut det skulle risken att det gick sönder finnas, försök då ta hand om detta med lite talk, som kan fungera som smörjmedel utan att skada någonting.
  2. För att ta bort sanden efter stranden. När du väl lämnat stranden vill du gå in i bilen eller kanske gå och äta något, ta en promenad. Och det finns inget som är mer irriterande än att känna sand och salt fastna på huden. Gnid försiktigt lite talk på kroppen så blir du lätt av med sanden.
  3. När trägolvbrädorna knarrar, häll lite talk i springan mellan dem. Det kommer att hjälpa till att minska friktionen och även dämpa ljud.
  4. Den är också väldigt bekväm i gummi- eller latexhandskar, speciellt när det är varmt och vi svettas eller har blöta händer. Även i det fallet fungerar det faktiskt som ett smörjmedel och det kommer att ta en stund att sätta in eller ta bort dem, även när de hade precis rätt storlek och inte längre.
  5. När det är varmt kan det också hjälpa till att förhindra att lakan klibbar för hårt mot kroppen, om du häller lite mellan dem.
  6. Om du vill återställa böcker som har skadats av fukt, lägg dem på en ljus och torr plats och strö lite talk mellan sidorna, håll böckerna öppna och stående, med sidorna så öppna som möjligt, i några timmar.

Advertisement
Creativo

Creativo

Ibland kan man få liknande resultat som de nyss beskrivna genom att ersätta talken med enkel majsstärkelse, som det kanske är större chans att vi redan har hemma, om vi inte brukar använda parfymerat pulver för kroppsvård. Har du någonsin provat dessa hjälpmedel?

Advertisement