9 fall där utformningen av objekten överraskar med oväntade detaljer

av Hilda Maria Morgan

24 Juli 2022

9 fall där utformningen av objekten överraskar med oväntade detaljer
Advertisement

Vem älskar inte bekväma eller välstuderade detaljer hos de föremål vi köper, oavsett vilket slag de är av? Visst finns det tillfällen då du kan eller bör förbise detaljerna till förmån för ett mer fördelaktigt pris, men när dessa tillägg finns på vanliga föremål vet de hur de ska överraska oss på ett trevligt sätt. Så det gör att vi uppskattar något mer som kanske inte vore särskilt minnesvärt i sig.

Det är lite som filosofin att veta hur man uppskattar livets små nöjen, men tillämpad på design av artiklar av olika slag. Nedan anger vi några som föreslagits av webbanvändare och som visat sig vara positivt överraskade, lite som ett påskägg.

Advertisement
tomyan112/Reddit

tomyan112/Reddit

En kartong med en McDonald's-burgare som har ett fack för en portionsförpackning av någon av kryddsåserna.

Advertisement
jimbolic/Reddit

jimbolic/Reddit

Fingerskydden för den som bläddrar i dokument eller sedlar, och den som vill slippa de där smärtsamma skärsåren på fingrarna som orsakas av papper, är redan i sig en lite ovanligare pryl, men dessa paket som har ett hål i rätt storlek för att göra det möjligt att förstå om storleken på fingerskydden är lämpliga för köparnas fingrar är verkligen lysande.

Dr_Zol_Epstein_III/Reddit

Dr_Zol_Epstein_III/Reddit

Detta är visitkortet för ett skadedjursbekämpningsföretag, som också fungerar som en fälla för kackerlackor!

Reddit

Reddit

Vem skulle inte älska en låda som förklarar så här tydligt hur man använder varje del av hopsättningen?

squid50s / Reddit

squid50s / Reddit

Vid första anblicken är det vilken slips som helst med ett väldigt minimalistiskt repetitivt motiv, men när man tittar noga finns det många rader av möss: både i betydelsen djuret och musen som vi använder till datorer.

Advertisement
Deannerzz / Reddit

Deannerzz / Reddit

Axelremmen till en klänning som innehåller en liten ögla som bh-remmen kan fästas på: det är en uppfinning att lägga till till vilken outfit som helst!

Flying_Blueberry559 / Reddit

Flying_Blueberry559 / Reddit

En idé som också fungerar i ett gör-det-själv-projekt: tillhandahåll ett hemligt fack under bordsskivan, att använda som du vill. Det viktiga är att komma ihåg att öppna det och rengöra med jämna mellanrum, annars kommer facket att innehålla många andra överraskningar!

Advertisement
DARKUNIT22 / Reddit

DARKUNIT22 / Reddit

Detta är det läsbara meddelandet på undersidan av en fraktkartong: "Tack för att du återanvänder eller återvinner den här kartongen. Med vänliga hälsningar, Träden".

PaganiMan27 / Reddit

PaganiMan27 / Reddit

Det finns något mycket tillfredsställande med en logotyp som kombinerar budskapets läsbarhet och effektivitet i en trevlig och tydlig bild. Denna t-shirt uppmuntrar dig att använda cyklar för att resa runt i staden Amsterdam, och den gör det med en inskription som säger "Sail by bike", ("segla med cykel") och ordet "segel" bildar formen av en cykel!

Vilka är de mest lysande exemplen på design som du stött på?

Advertisement