7 saker som aldrig bör saknas i din bil för att hålla den ren och snygg

av Hilda Maria Morgan

20 Juli 2022

7 saker som aldrig bör saknas i din bil för att hålla den ren och snygg
Advertisement

Från mobiltelefonhållaren, ett oersättligt måste, till potatischipsförpackningarna som, när de är rengjorda, förvandlas till bekväma portmonnäer, finns det många föremål och prylar som du kan ha i din bil för att hålla den ren och snygg, särskilt om du tenderar att försumma det. Vissa av dessa föremål kan också göras med gör-det-själv, genom att återvinna föremål av allmänt bruk och tilldela dem en ny användning. Som i fallet med korgar till papp som blir praktiska korgar för skräp och annat avfall.

Med allt du behöver till hands kommer du att se att det blir mycket lättare att hålla bilen i gott skick och ta bort all smuts då och då, utan att vänta ut dagen då det är dags för den stora städningen, som de mest lata brukar skjuta upp för evigt . Du kommer se vilken skillnad!

Advertisement

Bilstolsöverdrag är mycket användbara för att skydda sätena från smuts. För att inte tala om att de hjälper till att hålla dem längre över tiden, och undviker snabbt slitage på grund av frekvent användning.

Advertisement

Är det skräp som regerar i din bil? Lägg skräp och annat avfall i enkla kökskärl med lock. På så sätt undviker du nedskräpning överallt och håller ordning.

Har du mynt utspridda i hela bilen? Återvinn en rörformad potatischipsbehållare med lock, rengör den väl och använd den vid behov.

Mobiltelefonen är nu en oersättlig följeslagare, mycket användbar även när du reser med bil eftersom den är utrustad med GPS. För att kunna ha den till hands utan att behöva hålla i den medan du kör finns det inget som är bättre än att installera en liten mobiltelefonhållare. Praktisk, lätt att använda och ekonomisk.

Våtservetter är ett av de måsten som aldrig bör saknas i en bil. Praktiska och klara att använda, de tar bort damm, smutsrester och om du oväntat häller en drink på sätena kan du ta bort huvuddelen av det direkt.

Advertisement

Om du har hundar och du kör dem ofta, är stolarna sannolikt ständigt fulla av hår. Det finns ingen anledning att tvätta hela kupén för att ta bort dem, ha bara en klädrulle till hands och för den över sätena vid behov.

Föremålsbehållare monterade på stolsryggarna gör att du kan maximera det inre utrymmet genom att hålla allt snyggt och nära till hands. De är därför särskilt användbara, särskilt under längre resor. Du bara måste testa dessa metoder och omsätta dem i praktiken, du kommer att se att bilen aldrig kommer att bli sig lik och du kommer att tacka dig själv.

Advertisement