7 knep för hur man tvättar och stryker som sparar både tid och ansträngning

av Hilda Maria Morgan

19 Juli 2022

7 knep för hur man tvättar och stryker som sparar både tid och ansträngning
Advertisement

Det finns de som villigt ägnar sin tid åt hushållsarbete och som, om de kunde, helst skulle klara sig utan det. Bland annat är att tvätta kläder något vi inte riktigt kan sluta upp med, medan strykning är väsentligt bara i vissa fall. Faktum är att det är många som bestämmer sig för att helt sluta att använda strykjärnet och tar till några knep som sparar tid och ansträngning, och som måste omsättas i praktiken både i tvättfasen och vid torkningen.

På tal om tvätt och torkning är det bra att veta att det finns enkla och effektiva gör-det-själv-metoder, både för att ta bort envisa fläckar utan att bli galen, och för att torka tvätten snabbt. Låt oss ta reda på nedan vilka dessa 7 idiotsäkra trick är.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Att ta bort fläckar från kläder är inte särskilt lätt, särskilt om de är envisa. Naturligtvis finns det specialprodukter för att eliminera dem, men vi erbjuder dig ett knep som inte kräver någon ansträngning: försök att stoppa in 1 diskmaskinstablett direkt i tvättrumman. Men var försiktig så att du inte använder den om plaggen är ömtåliga, för att förhindra att den skadar dem.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Har du ont om plats och för många kläder för att du ska kunna torka alla på klädstrecket? Häng dem direkt på galgarna så ser du att de på kort tid är helt torra.

Pixabay

Pixabay

Har de vita kläderna du tvättat oväntat blivit rosa på grund av en "infiltratör"? Du kan alltid fixa detta med blekmedel, häll lite i en hink med vatten och låt dem dra i cirka tio minuter, inte mer. Tvätta sedan om dem i tvättmaskinen.

Pexels

Pexels

Om du också hatar att stryka kan du använda några knep både vid tvätt och torkning av tvätten, vilket gör att du kan få felfria kläder utan ansträngning. Använd vanligt tvättmedel, men byt ut sköljmedlet mot vinäger. Faktum är att denna enkla ingrediens hjälper till att sträcka ut vävnaderna.

Pexels

Pexels

Ett annat värdefullt råd för den som inte gillar att stryka och har för avsikt att helt sluta använda strykjärnet är att slå kläderna direkt efter tvätt, utan att lämna dem för länge i trumman. Upprepa operationen minst 2-3 gånger och häng sedan tvätten på torkställningen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Och här är ett sista knep för att undvika att använda strykjärnet, torktumlaren. Eftersom det hjälper till att mjuka upp tvätten räcker det ofta att torka dem med denna apparat för att få färdiga plagg, utan att behöva stryka dem.

Pexels

Pexels

Om du har svarta kläder har du säkert märkt att det bleks efter många tvättar. Tja, du kan åtgärda detta genom att blötlägga dem i en halvtimme i vatten och salt och först därefter tvätta dem i tvättmaskinen. Saltet i detta fall utför en skyddande funktion för det mörka pigmentet. Du bara måste testa dessa 7 knep själv.

Advertisement