6 naturliga metoder för att permanent eliminera mögel och smuts från väggarna

av Hilda Maria Morgan

16 Juli 2022

6 naturliga metoder för att permanent eliminera mögel och smuts från väggarna
Advertisement

Problem med mögel på väggarna i huset är tyvärr mycket vanligt, som tenderar att minska lite med sommarens ankomst. Den som redan har bildats försvinner dock inte mirakulöst och den måste med nödvändighet avlägsnas med särskilda produkter. Ett annat argument gäller spåren av smuts och fläckar på väggarna, en evergreen som behöver rengöras regelbundet.

Ättika, citron, eteriska oljor, bikarbonat, är alla naturliga metoder som är effektiva både mot mögel och eventuell smuts, kombinera bara de olika ingredienserna i rätt doser så garanteras resultatet, med full respekt för miljön. Det är bland annat användbart för alla typer av väggar, inklusive de som är täckta med kakel, särskilt i ett av de rum som är mest utsatta för mögel, badrummet. Nu är det bara att upptäcka de 6 mest effektiva naturliga metoderna och testa dem själv.

Advertisement
Pexels

Pexels

Innan du tar bort mögel eller smuts från väggarna måste du först torka av dem med en dammduk och ta bort allt som hänger på väggarna, såvida det inte är fasta element som hyllor. I det fallet tar du bara bort föremålen som placerats ovanpå. Om väggen är klädd med kakel, som i badrummet, använd en fuktig trasa.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Det första naturliga medlet vi rekommenderar att du provar är bikarbonat, som är användbart mot fläckar. Häll några matskedar i vattnet, doppa en svamp och gnid den, efter att ha kramat ur den, över väggarna.

Pixabay

Pixabay

Ett annat måste för hushållsrengöring är ättika, också idealiskt som ett medel mot mögel. Förbered en blandning av vatten och ättika, doppa en svamp och torka av väggarna. Denna operation måste upprepas minst var 4-5 månad.

Pixabay

Pixabay

Hade du någonsin tänkt att du kunde använda citrusextrakt för att ta bort mögel? I kombination med tea tree-olja är det ett utmärkt naturligt medel. Häll bara ett dussin droppar i ett glas vatten och tillsätt en matsked tea tree-olja. Överför blandningen till en sprayflaska och spraya den direkt på möglet, låt det verka i några timmar.

Pixabay

Pixabay

Är badrumsplattorna fullt av mögel? I det här fallet rekommenderar vi att blanda ett dussin droppar eterisk lavendelolja med 50 ml matalkohol. Spraya blandningen direkt på kakelplattorna och låt den verka under nödvändig tid. Borsta dem sedan med en borste. Slutligen, underskatta inte kraften hos citron, vars juice är idealisk för att ta bort och förhindra bildning av mögel.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Om problemet inte är mögel utan de pennfläckar som barnen ritat på husets väggar, pressa lite vit tandkräm på en mjuk svamp och för den på fläckarna tills de är helt borttagna.

Nyfiken på att testa?

Advertisement