Äta i trädgården: 11 inspirationer för att skapa drömmatplatser omgivna av natur

av Hilda Maria Morgan

19 Juli 2022

Äta i trädgården: 11 inspirationer för att skapa drömmatplatser omgivna av natur
Advertisement

Att äta utomhus har en helt annan smak, när vädret är milt och trädgårdens dofter och färger är berusande. När vädret är rätt finns det faktiskt ingen lust att stanna inomhus, särskilt inte om det finns gäster att tillbringa dagen eller kvällen med. Och om en bekväm och naturskön matplats har inrättats i ditt grönområde, kommer det att vara en av de mest oemotståndliga platserna för alla.

I skuggan av ett enkelt parasoll eller ett segel, eller kanske till och med utnyttja den svala skuggan av träden, eller någon elegant struktur som pergolor eller lusthus: möjligheterna är många. Ta en titt nedan på några riktiga utematplatser att beundra.

Advertisement

Massor av växter runt omkring och ett enkelt bord med parasoll: en elegant och intim scen som inte kräver en omöjlig kostnad.

Advertisement

Även i en trädgård som inte är enorm kan du hitta plats för allt: mycket grönska, och en matplats som skuggas med hjälp av ett segel, i avsaknad av träd.

Men det är också trevligt att dra nytta av den naturliga täckningen av lövverket: fyra träd arrangerade i toppen av en idealisk kvadrat, med grenarna som går ihop och skapar ett riktigt grönt tak. Där passar ett matbord perfekt!

Även en träpergola har alltid sin charm. Den kan täckas med bambu eller också med klätterväxter, för att bli ett med den omgivande naturen.

En självbärande struktur, med gardiner, och sedan växterna runt om är en utmärkt kompromiss.

Advertisement

Pergolorna som lutar åt ena sidan av huset är också vackra. Det idealiska arrangemanget är nära köksväggen, så det öppna fönstret kommer att kombinera de två miljöerna på ett perfekt sätt.

Och vad sägs om ett elegant valv i smidesjärn? En gång täckt av sammanflätningen av grenar, med löv och blommor, kommer det att bli förtrollande.

Advertisement

Och de misslyckas aldrig med att erövra även de mest massiva lusthusen, komplett med en ljuskrona i mitten.

Om det finns ett mycket stort träd skulle det passa mycket bra att bygga ett bord runt stammen!

Advertisement

Eller så kan du ordna ett bord med bänkar, enkelt och inte åbäkigt, under en trädkrona och använda grenarna för att hänga upp lampor och njuta av detta magiska hörn även på sommarkvällar.

Men glöm inte att även ett litet bord med bekväma stolar skulle göra ditt gröna hörn mysigt!

Advertisement