10 inspirationer den ena bättre än den andra för att inreda trädgården med bänkar för alla smaker

av Hilda Maria Morgan

20 Juli 2022

10 inspirationer den ena bättre än den andra för att inreda trädgården med bänkar för alla smaker
Advertisement

En bänk i trädgården är mycket mer än en enkel plats att sitta på: den kan bidra till trädgårdens skönhet men framför allt hjälpa oss att njuta av dess skönhet.

Således blir de som placeras i skuggan av ett träd platser för avkoppling utomhus under soliga dagar, medan de som är placerade i något hörn eller strategisk punkt av trädgården kommer att vara den idealiska - och framför allt bekväma - platsen för att beundra de mest natursköna delarna av trädgården. De kan också berika relaxavdelningar genom att göra trädgården redo att ta emot många människor. Kort sagt, det är värt att studera dem väl och välja den som bäst passar husets stil. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

En murad bänk som de gamla, i betong, som har förstörts med tiden och kanske täckts med mossa och lavar: omge den med växter och den kommer att tyckas vara i sin naturliga livsmiljö... Och du kommer att börja vilja använda den igen!

Advertisement

Tegel- och betongsjälen i en bänk med en väsentlig form kan bli ett litet mästerverk om du täcker den med färgglad mosaik.

För en helt naturlig look är stenplattor också en idé att överväga, speciellt när bänken är perfekt placerad i ett grönt område ram.

En mer modern och geometrisk modell, dock gjord av trä: de väsentliga formerna på denna hörnsoffa är vackra med mörka kuddar och växter omkring.

Och när det finns tillräckligt med utrymme kan du istället för bänkar inrätta matplatser.

Advertisement

Lösningar i murbruk, fasta och mycket tåliga, är att föredra när man har tydliga idéer om hur man tänker inreda den delen av trädgården. Till exempel kan en hörnbänk i betong, men med en träsits, byggas och lämna utrymmet inuti tomt, för att få värdefullt extra utrymme att förvara allt möjligt.

Ryggstödet kan vara en vägg eller en upphöjd plantering, och sitsen skulle kunna vara gjord av trä, även gjord av lameller: det är små åtgärder som på ett ögonblick gör ett annars ganska anonymt element modernt och sofistikerat. Och hade den en böjd form skulle den typen av sits bli ännu snyggare!

Advertisement

Men även med robusta träbjälkar är sätet för bänkarna/planteringskärlen alltid mycket attraktivt och bekvämt.

En tegelvägg, där en del av ytan är något mer nedsänkt, för att täckas med trä som kommer att ligga i nivå med resten av strukturen: här är en enkel och imponerande bänk.

Advertisement

Och om punkten där du hade en bänk visade sig vara den trevligaste i trädgården, varför då inte fundera över någon bekvämare struktur, kanske till och med en upphängd bänk... eller en gungsoffa!

Vilken typ av bänk skulle du föredra till trädgården?

Advertisement