Soffpotatis: 11 oemotståndliga tillbehör och inredningsidéer för att göra hemmet ännu mer välkomnande

av Hilda Maria Morgan

19 Juli 2022

Soffpotatis: 11 oemotståndliga tillbehör och inredningsidéer för att göra hemmet ännu mer välkomnande
Advertisement

För vissa av oss är hemmet inte så mycket annat än ett tak dit man tar sin tillflykt under natten för att sedan återgå till att vara aktiv nästa dag. För andra är det istället en tillflyktsort där man kan tillbringa mycket mer tid, ofta att föredra till och med framför sociala tillfällen. När du tar dig tid att njuta av stunderna hemma, ensam eller i sällskap, växer lusten att utrusta dig med en hel serie tillbehör som gör det mysigare att tillbringa dagarna på din favoritplats.

Och denna "stay-at-home "-anda är ofta också det som driver oss att föredra en inredningslösning snarare än en annan. Upptäck nedan några artiklar utformade för att göra hemmet till en mysig kokong.

Advertisement

Ibland finns det inget så tillfredsställande som att ligga kvar i sängen lite längre eller ta sin tillflykt till den för att läsa en bra bok, se en bra film eller tv-serie. Sängen blir ett utrymme skyddat från världen, och kanske kan denna dimension framhävas med en himmelsäng: inte nödvändigtvis de traditionella tunga, utan också enkla mjukt draperade gardiner!

Advertisement

Förakta inte ljusslingorna: de ger alltid ett riktigt magiskt utseende till rummet och kan utnyttjas på en mängd olika sätt. De kan dekorera en hel vägg eller bara skapa ett tecken av ljus på den, de kan kombineras med blomskott och låtsasväxter, eller hängas längs sängramen eller lysa upp foton som hänger på väggen... Möjligheterna är oändliga.

Det är något evigt fascinerande med månen, som ändrar form och ljusstyrka i sina olika faser: skulle det inte vara trevligt att fira den med tematiskt pynt? Det skulle förstärka den mjuka och magiska atmosfären i rummet.

Och på tal om atmosfär så kännetecknas detta ofta också av närvaron av doftljus. Det är värt att utrusta sig med en elektrisk tändare, kanske med en söt design, för att undvika onödig rök.

Den andra platsen för avkoppling par excellence är badrummet, speciellt om du kan glömma världen en stund i ett skönt badkar. Och att ha en speciell bricka för att ha allt du vill ha nära till hands är väldigt användbart!

Advertisement

Och varför inte dubbla komforten med badkuddar? Du kommer aldrig vilja gå upp ur badet.

För den som vill göra det mysigt genom att ha sin varma favoritdryck redo är det värt att överväga att köpa en koppvärmare att ställa på skrivbordet eller i vardagsrummet!

Advertisement

Och förutom den otalig mängd favoritmuggar som säkert trängs i skåpen, varför inte också ha några glas med lock för kalla drycker? Det är den bästa versionen av pappersversionerna och kan användas och återanvändas!

Om du har en ledig hörna i huset skulle det kunna vara mysigt att använda den som läshörna. De runda fåtöljerna verkar som skapade för just de utrymmena.

Advertisement

Annars något halvvägs mellan soffan och sängen: daybed, som det heter på engelska (dagsängen).

Eller en av de där hängande fåtöljerna som lugnt vaggar en!

Och så filtar, kuddar med mera: kort sagt, det finns alltid en bra ursäkt för ett extraköp till hemmet!

Advertisement