10 otroliga utrymmesbesparande knep för att möblera och organisera ditt hem på ett oklanderligt sätt

av Hilda Maria Morgan

16 Juli 2022

10 otroliga utrymmesbesparande knep för att möblera och organisera ditt hem på ett oklanderligt sätt
Advertisement

När det kommer till hemmiljön är det som att utrymmena aldrig räcker till. Skötseln av dem är ofta tröttsam, särskilt när många människor, med olika behov, bor under samma tak. Och det är ännu tröttsammare om man inte har ett särskilt stort hus eller bra planlösning.

Vi måste sträva efter att göra optimeringen av utrymmena till en riktig trosbekännelse. I detta kommer ibland möblemanget oss till mötes. Andra gånger räcker det inte med bara det och du måste ta till ytterligare organisatoriska knep för att få mer utrymme för att kunna leva mer bekvämt.

I detta avseende har vi valt ut en rad godsaker till dig när det gäller möbler och utrymmeshantering som kan hjälpa dig att göra ditt hem så organiserat och rymligt som möjligt.

Advertisement

Platsbesparande hyllor för tallrikar, koppar, glas och liknande hittas lätt i affärerna och är ett utmärkt sätt att snyggt organisera skåp, hyllor och lådor.

Advertisement

Plastlådor kan också fylla samma uppgift och är perfekt lämpade för att ordna upp, till exempel, det du behöver i badrummet. De har också fördelen av att kunna stängas och är därför användbara för att separera, på ett hygieniskt sätt, alla produkter som är nödvändiga för den personlig hygienen.

Garderobsfack, som finns överallt och i vilken form och storlek som helst, är perfekta till exempel för att förvara väskor som vanligtvis är en ganska otymplig accessoar.

Du kan inte ens föreställa dig hur mycket utrymme du kan tjäna in med bara en galge. Genom att fästa krokar på den kan du hänga bälten, halsdukar, slipsar, halsband och allt som behöver hängas på ett ordnat sätt.

Ett annat svårt moment att hålla ordning på samtidigt som den tar så lite plats som möjligt är grytor och stekpannor. Men genom att använda fack för stekpannorna och fickor för locken, så att de fästs på insidan av skåpsdörren, blir omordning mycket mindre problematisk.

Advertisement

Ett mycket speciellt kryddställ består av en svart tavla som hänger från valfri vertikal yta i köket och små magnetiska behållare fästa på den. Magneterna kan beställas som du vill, du kan skriva, ovanför eller under, namnen på kryddorna de innehåller. De praktiska fördelarna är uppenbara.

En fantastisk bokhylla, erhållen under trappan, utöver att garantera en avsevärd vinst av utrymme är den verkligen spektakulär.

Advertisement

Vertikala infällbara hyllor är utan tvekan ett av de smartaste knepen någonsin. Du kan verkligen lägga till dem var som helst. Du kommer att tjäna in mycket utrymme som annars skulle förbli outnyttjat.

Och vill vi diskutera väggarna bakom dörrarna? De är alltid, såklart, oanvända. Men om vi skapade små nischer med hyllor skulle vi få mycket utrymme att förvara våra föremål på. Även visuellt är effekten inte dum.

Advertisement

Här kommer slutligen ett av de utrymmesbesparande inredningsförslagen som finns på marknaden. Det är en mycket bekväm multifunktionssoffa som blir ett soffbord med pallar och sittpuffar. Det finns verkligen många lösningar och de är oftast mycket lämpliga för att möblera studior. Inget hindrar dig dock från att till exempel möblera en större lägenhet med dålig planlösning med en soffa som denna.

Knepen vi skulle kunna föreslå skulle fortfarande kunna vara väldigt många. Vi valde dessa eftersom vi tror att de kan göra skillnad i alla typer av hemorganisationer. Experimentera med några och du kommer genast att märka fördelarna.

Advertisement